Önceki dönem Trabzon Milletvekillerinden Hüseyin Örs’ün de katıldığı programda konuşan Başkan Genç, liderde olması gereken özelliklere vurgu yaparak gençlerin siyasetle ilgilenmesi gerektiğine işaret etti.

Başkan Ahmet Kaya'nın İlgisi: Engelli Öğrenciye Ulaşım Sağlandı Başkan Ahmet Kaya'nın İlgisi: Engelli Öğrenciye Ulaşım Sağlandı

LİDER BİLGİLİ OLMALI

Başkan Genç, “Bir liderde bulunması gereken özellik evvela bilgidir. Yönettiği kesimlerden çok daha bilgili olmak zarureti var. Şirketse şirket, belediyeyse belediye, ülkeyse ülke. Bilgili olmak zorunda. Ayrıca lider güven vermeli. Şirket patronuna da olsanız güven vermelisiniz, ülke yönetiyor olsanız da güven vermelisiniz. İtimat etmeniz lazım, güvenmeniz lazım. Liderlerde bulunması gereken başka özellikler de var birikimi ile donanımıyla kendisine duyulan güvenin yanı sıra lider zor zamanlarda geleceğe dair karar alma iradesine sahip olması lazım. Lider irade sahibi olacak, irade ortaya koyacak. Çünkü öyle zamanlar vardır ki istişareler yapılır, gözler bir anda lidere çevrilir ne diyecek diye. O anda irade ortaya koyabilmek lazım. O iradenin arkasında da liderin kararlı bir şekilde durması lazım. O anki karar anlık bir karardır, hatalı olsa bile o kararın arkasında durabilmek lazım. İrade ve kararlılık. 

Be90D4Be 89A5 43A2 880C 11321D12830B

Liderde olması zorunlu olan özelliklerden diğeri de lider cesaret sahibi olacak, feraset sahibi olacak ve dirayet sahibi olacak. Başlangıçta söylediğim bilgisi ile donanımıyla kendisine duyulan güvenle lider irade ortaya koyacak o iradenin arkasında kararlı bir şekilde duracak ama aynı zamanda eşzamanlı olarak feraset sahibi olacak, dirayet sahibi olacak ve cesur olacak. Liderde sadece yönetebilme kabiliyeti değil eş zamanlı birçok unsurun bir arada olması gerekiyor. Lidere şöyle bakmamız gerekiyor; doğuştan gelen karakteristik özellikleri de olmalı, kazanılan özelliklerle de beraber donanımlı olmalı.  Bu özellikler eşzamanlı olarak bir kişide tebarüz ediyorsa bu kişi lider olarak ortaya çıkabiliyor. Siyasette de böyle yönetimde de böyle şirkette de böyle…” dedi. Başkan Genç, ayrıca lider vasfı olan insanların siyasetle de ilgilendiğini söyleyerek gençlerin siyasetle ilgilenmesini istedi. Başkan Genç, “Çekinmeyin siyasetle ilgilenin, siyasetin toplum nazarında ki itibarının daha yukarıya çıkması lazım. Siyasette mutlaka ilgilenin. Lider olarak çıkan insanlar mutlak suretle siyasetle ilgileniyorlar ve toplumu siyasi olarak da bir yolculuğa hazırlıyorlar ve o  yolculukta toplum kanalize oluyor ve yürüyor.” diye konuştu.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN