31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesi Giresun'da sahte seçmen iddiaları ortaya atıldı. Görele'nin Şenlik köyünde iki muhtar adayı yarıştığı için, bugüne kadar 98 olan seçmen sayısının 371'e yükseldiği iddia edildi. Ancak daha da ilginci, bu artan seçmen sayısının köyle ilgisi olmayan kişilerden oluştuğu söylendi.

Caed7049 A3Dd 4037 B41F 6Bf025844Fa3

Köyde muhtar adaylarından biri olan Veysel Çırak, yaptığı açıklamada, "Köyümüzde uzun süredir mevcut muhtarın karşısına hiç aday çıkmamıştı. İlk defa köyümüzde iki muhtar adayı yarışıyor. Bu rekabet nedeniyle seçmen sayısı hiç olmadığı kadar arttı. Ancak bu artışın bir kısmı, köyle ilgisi olmayan, hatta köyde tanımadığımız kişilerden oluşuyor gibi görünüyor. Ben bir muhtar adayı olarak, köyde yaşamayanların köyün iradesine etki etmesini istemiyorum. Bu durum, köyde yaşayanların iradesini değil, dışarıdan gelenlerin iradesini yansıtacak gibi görünüyor. Bu durumun doğru olmadığını düşünüyorum ve bu konuya çözüm bulunmalıdır." dedi.

81E1B4Bd F140 4435 89C4 034306259478

Köy sakinlerinden Mustafa Emanet de kendi dairesine bilgisi dışında nüfus kaydedildiğini iddia ederek, "Köyümüzde yaşanan bu durumu öğrenince şaşkına döndüm. Kendi evimde tanımadığım kişilerin isimlerini görünce ne yapacağımı şaşırdım. Aynı durumun komşularımda da yaşandığını öğrendim. Bu yanlışın düzeltilmesi için Nüfus Müdürlüğüne başvurdum ancak sorun hala çözülmedi. Eğer bu bir suçsa, Nüfus Müdürlüğü'ne şikayette bulunacağım. Yetkililerin bu kişileri tespit edip gerekeni yapmalarını talep ediyorum." dedi.

33A55B84 7766 41D2 A275 5Bf4Cf62478F

İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, İstifasını Sundu ve CHP'ye Katılıyor İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, İstifasını Sundu ve CHP'ye Katılıyor

Şenlik köyü muhtarı Ali Emanet ise köylerinin yaz aylarında nüfusun arttığını, bazı insanların yazın köye döndüğünü söyleyerek, "Ancak bu artışın seçim taşıması mı yoksa köye dönüş mü olduğunu zaman gösterecek." şeklinde konuştu.
İHA

Editör: Ayşe Sancak