Gümüşhane Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü (AYAY) öğrencilerine yönelik gerçekleşen bu eğitimde, çığ afeti durumlarında nasıl hareket edilmesi gerektiği uygulamalı olarak öğrencilere aktarıldı.

JAK ekipleri, öğrencilere çığ afeti sırasında arama ve kurtarma operasyonlarında kullanmaları gereken teknikleri göstererek, aynı zamanda sığınak kurma konusunda bilgi verdi. Öğrenciler, Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin kullandığı teçhizatları inceleyerek bu alanda önemli bilgiler edindi.

9Fc7C611 04Ed 4082 8410 30A40Aa99925

Arı Kovanlarını Maske ve Eldiven Olmadan Açan Arıcı, Tehlikeye Davetiye Çıkarıyor Arı Kovanlarını Maske ve Eldiven Olmadan Açan Arıcı, Tehlikeye Davetiye Çıkarıyor

Uygulamalı eğitimlerin önemine vurgu yapan Gümüşhane Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sevil Cengiz, "Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü, acil ve afet durumlarında yönetimi sağlamakla görevlidir. Öğrencilerimize uygulamalı eğitimlerle afet durumlarına hazırlıklı olma yetisi kazandırmak istiyoruz. Bugün burada jandarma ekiplerinden çığda arama kurtarma ve sığınak kurma eğitimi aldık." dedi.

De6931Ab 6Dac 4B42 A7B1 362A8B88A926

Gümüşhane Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Ercan Deniz ise jandarma ekiplerinin verdikleri eğitimden memnun kaldıklarını belirterek, "Burada çığ afeti sırasında neler yapmamız gerektiği hakkında jandarma ekiplerimizden bilgiler aldık. Kendi tecrübelerini bizimle paylaştılar ve bu bizim için çok değerli bir deneyim oldu. Olayları ve afetleri birebir yaşamış insanlarla tanışma fırsatı bulduk." şeklinde konuştu.
TAKA/AYŞEN KARABİNA 

Editör: Ayşe Sancak