Dünyanın turizmde göz bebeği olan Uzungöl için bulunmaz bir nimet Dünyanın turizmde göz bebeği olan Uzungöl için bulunmaz bir nimet

Toplantının açılışında konuşan Vali Tanrısever, Türkiye'nin mahalli idareler seçimlerini tamamladığını ve yeni dönemin başladığını belirterek, yeni belediye başkanlarına ve diğer seçilen yetkililere başarılar diledi.

Devlet Su İşleri 22. Bölge Müdürü Fatih Kişi, toplantıda yaptığı konuşmada, kente içme suyu sağlayacak olan Bahçecik Barajı projesi hakkında bilgi verdi. Kişi, Bahçecik Barajı'nda isale hattı ve arıtma tesisinin inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Bahçecik Barajı'na Aktutan Barajı'ndan tünel yardımıyla su aktarılacağını ve bu yıl içerisinde tünel imalatına başlanacağını açıkladı. Bahçecik Barajı'ndan sağlanacak suyun, şehir merkezine ulaştırılması için 25 bin metreküplük kapasiteli bir arıtma tesisi ve 28 kilometrelik bir iletim hattı inşa edileceğini dile getiren Kişi, arıtma tesisinin ve iletim hattının bu yıl sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

Kaynak: İHA