Konuyla ilgili açıklama yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, havaların ısınmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı vakalarının arttığına dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Yılmaz, KKKA nedeniyle bir kişinin hastanede tedavi altına alındığını belirtirken, Gümüşhane'den gelen hastaların takibinin önemine vurgu yaptı. Özellikle Haziran ve Temmuz aylarında kene vakalarının yoğun olduğunu dile getiren Yılmaz, geçen yıl bir hastanın KKKA nedeniyle vefat ettiğini hatırlattı.

Yeni Zigana Tüneli 1 Yaşında: Doğu Karadeniz'in Değişen Yüzü Yeni Zigana Tüneli 1 Yaşında: Doğu Karadeniz'in Değişen Yüzü

Sahil bölgelerinde görülen kenelerin KKKA açısından bir tehlike oluşturmadığını belirten Yılmaz, bölgedeki kenelerin rengine dikkat çekerek korunma yöntemleri hakkında bilgi verdi. Otlu bölgelere giderken paçaların ve çorapların içine koyulması, eve dönüşte ise vücudun kene açısından kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Gümüşhane ve çevresindeki bölgelerde artan kene vakalarına karşı dikkatli olunması ve gerekli önlemlerin alınması, halk sağlığı açısından önem taşıyor.

KAYNAK/İHA

Editör: Birol Sancak