Futbol çok acımasız bir oyun. Hiçbir saniyesini boşa geçiremezsin. Anında cezayı keserler. Trabzonspor, Gaziantep maçı  tam anlamıyla böyle bir karşılaşma oldu. Gaziantep futbol takımı oyunda, bu sezon küme düşmemek için tüm gücünü kullandı.

Rakibi ise ilk yarı oyunun içine girememiş bir Trabzonspor’du. Çok farklı,odaklanamamış bir Trabzonspor gördük.Gaziantep futbol kulübü ilk yarıyı, erken bulduğu gollerle forse etti. Maçın böyle gideceği izlenimi veren karşılaşma, Abdullah AVCI’nın  ikinci yarı oyuncu değişiklikleriyle Trabzonspor lehine çevrildi .

Gollerin seri bir şekilde gelmesi Gaziantep futbol kulübünün planlarını alt üst etti.Trabzonspor oynadığı tüm maçlarda                hızlı,odaklı,finali iyi yapan takım hüviyetinde oynadığında sorunları çözüyor.Dalgın,şaşkın, odaksız oyunlarda Trabzonspor’u arada bulasın!Kendi kaliteli oyuncu grubu bireyselikten çıkıp organize oyuna dönüş yaptığında tüm takımın havası değisiyor.

Aslında Trabzonspor kendiyle mücadele ediyor.Yapılacak işleri organize bir şekilde yaptığında sorun çözen futbolcu profillerine sahip bir Trabzonspor var.Nitekim  elinde bu kadar kadife ayaklı oyuncu topluluğu varken,oyunun her anında olmak zorundasın.

Anlık Trabzonspor daha etkili. Rakipin enerjisi bir süre sonra Trabzonspor karşısında tükeniyor.Bu durum Trabzonspor’u karşılaştığı  her müsabakada bir kaç adım öne çıkarıyor.Bu maçın özelinde,Gaziantep müsabakasında atılan goller taraflı tarafsız tüm sporseverlerin gözünün pasını sildiğini,özelikle ikinci yarı keyifli bir maç olduğunu söylemek boynumuzun borcu!

Kaliteli bir maç,kaliteli bir akşam oldu. Paul Onuachu’nun  golleriyle dönüşü Trabzonspor’a yaradı.Bizim açımızdan,İzlediğimiz bu oyun tarzının alternatifli bir kadro mühendisliği için gelecek sezon,durum tespiti bir maç olduğunu söyleyebiliriz..

Trabzonspor aşkına,

yeni sezon. yeni yüzler,alternatifi bol bir sezonun yüzü suyu hürmetine!