UEFA Konferans Ligi play-off turu mücadelesinde Trabzonspor Akyazı’da İtalya’nın dünyaca ünlü devlerinden Roma’yı ağırladı.

Avcı Malatyaspor’u 5-1 mağlup eden ilk onbirini bozmayarak sahaya sürdü. Roma karşısında Trabzonspor ilk yarıda zaman zaman iyi görüntü verse de bir türlü golü bulamadı. Bordo-Mavililer güçlü rakibi karşısında topu ayağında fazla tutmaya çalıştı. Yan paslar, zamandan çalmalar, orta sahadan Bakasetas’ın Roma kalesine şut atması alkışlanması bana göre değil. Rakip ne kadar güçlü olursa olsun Trabzonspor kendi evinde Roma’dan daha güçlü devleri devirmişti. İsmail Köybaşı’nı birileri nerede duracağını söylesin. Roma takımı iki kez İsmail Köybaşı tarafından tehlikeli geldi. Allah’tan Romalı oyuncu topu dışarı attı. Malatyaspor ve Roma maçlarında görüldü ki Trabzonspor’un ne orta sahaya nede forvete ihtiyacı yok acil sol bek mevkiine ihtiyaç var.

Gervinho iyi oyuncu top tekniği yüksek oyuncu ancak egogist oynuyor. Roma ceza sahası içine bindirme yapan Peres’e pas çıkartmayan Gervinho ayağındaki topu ezip rakibe hediye etti.

İlk 45 dakika göz önüne getirildiğinde ne Trabzonspor’un ne de Roma net gol pozisyonu üretilemedi. Rakip alanda daha fazla topa sahip olması gereken Trabzonspor olması gerekirken, teknik becerisi üst düzeyde olan isimlerin basit top kayıplarından dolayı atakları gerçekleşti. Bordo-Mavili oyunculardan orta sahada görev yapan Hamşik ve Bakasetas yaptıkları top kayıplarından dolayı Roma takımı ani bir atakla golü bu lan taraf oldu. Trabzonspor’un kadrosunda kaliteli isimler olabilir. Ama savaşa giderken hep generallerle gitmek olmaz. Bu taburun içerisinde askerde olması gerek. Bir tane askerle bu iş olmaz.

Nwakaeme ve Gervinho çok şey beklenen iki futbolcu… Ama bir türlü gerekli üretkenlikte olmadıkları için top 3. bölgeye geldiği zaman gol pozisyonu üretmede sorunlar yaşandı. İkinci yarı Roma’nın attığı gol öncesi Hamşik’in sonra Bakasetas’ın hatalı paslarından dolayı ani atakla çıkan Roma golü buldu. Trabzonspor golü kalesinde gördükten sonra silkelenip kendine geldi. Ama bu golden sonra Djaniny ceza sahası içinde Romalı Mancini omzundan resmen çekiyor. Hakem görmemezlikten geliyorlar. Trabzonspor’un bariz penaltısını yediler. Bordo-Mavili oyuncular cesaretini topladı, özgüvenlerini kazandı ve korkusuz oynamaya başladı. Rakibin kim olursa olsun golü bulursun. Abdullah hoca Gervinho’yu oyundan alıp Corneilus’u oyuna alıp çift santrafor ile oynamaya başlatınca beraberlik golünü bulundu.

Trabzonspor beraberliği bulduktan sonra daha fazla hücum etmeye başladı. Ancak kanatlardan bir türlü ortalar gelmedi. Peres’ten gelen orta gol oldu. Nwakaeme ile net pozisyon yakaladı. Final vuruşu yapamadı. Rakip kelede gol arayan Trabzonspor son dakikalarda golü duran toptan kalesinde gördü. Korner atışından gelen topu arka direkte Romalı oyuncu Mayoral kafayı vurdu top direkten döndü. Dönen topu Trabzonsporlu oyuncular film seyreder gibi seyredince Shomurodova dokunmak kaldı. Elinizde bu kadar üst düzey oyuncularınız varsa son dakikalardaki yenen basit gol Trabzonspor'a yakışmadı. Tur zora girdi..