İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkında Kanun Teklifi üzerine TBMM'de konuştu, Türk Hava Yolları'na sert çıktı.

Konuşmasının başında, THY uçağına Maçka isminin verilmesi sonrası uçağın ilk seferini Trabzon'a yapmasına ve  Eren Bülbül'ün mezarı başında anma programı  düzenlenmesine değinerek, "Şehitlerimizin anılmasını, ailelerinin acılarının hafifletilmesi adına THY'nın uçağa Maçka ismini vermesini takdirle karşılıyorum ancak THY'nın bu ilk sefer ve anma programında uyguladığı tutumu tasvip etmiyorum. Bu programa sadece iktidar partisine mensup milletvekillerinin ve zevatın davet edilmesi, Trabzon Milletvekili olarak benim ve CHP Trabzon Milletvekili Sayın Ahmet Kaya'nın davet edilmemesi hususunda Türk Hava Yolları yönetiminden bir açıklama talep ediyorum. Bu uygulamanın gerekçesi nedir? İhmal var mıdır?" diye soran İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Şehitler üzerinden siyaset yapılmaz. Şehitler hepimizindir." diyerek ilgili kurum ve kurulların bu konuda, ayrıştıran, ötekileştiren, birlik ve beraberliğe zarar veren tutum ve davranışlar içerisinde olmamaları gerektiğine vurgu yaptı.

Konuşmasının devamında Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın kurulmasına yönelik kanun teklifine ilişkin konuşan Dr. Hüseyin Örs, "İlgili teklife göre yönetim kurulunda iki bölgenin yani  Karadeniz Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesinin tek bir üye ile temsil edileceği belirtilmektedir. Bu son derece yanlıştır. Bölgeler coğrafi şartları ve farklı turizm alanları bakımından birbirlerinden ayrı konuma sahiptirler. Bu sebeplerle her bölge için ayrı ayrı 1'er üye seçilmesi daha uygun olacaktır. Bunun yanında turizmin kalkınması ve gelişmesi bakımından belediyeler önemli bir etkendir. Baktığımızda teklifte belediyeleri temsilen yönetim kurullarında kimse yoktur. Yönetim kuruluna Türkiye Belediyeler Birliğinden 1 üyenin dâhil edilmesinin iyi olacağı kanaatindeyim." dedi. 

Sektör paydaşlarından %1 oranında alınacak olan turizm payının turizm şirketlerini desteklemek yerine daha fazla yük olacağını söyleyen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "İlgili teklifle turizm tanıtımına ve geliştirilmesine kaynak yaratmak hedefi doğrultusunda kurulması öngörülen ve turizm paydaşlarından alınacak paylardan oluşacak oldukça büyük bir bütçeye sahip olacak olan ajansın Sayıştay denetimi dışında bırakılması ve Kamu İhale Kanunu'ndan muaf tutulması hukuka ve Anayasa'nın eşitlik ilkesine de aykırıdır. İlgili teklif bu hâliyle "Sektörü desteklemek için değil de sektörün sırtından geçinmek için mi getirilmiştir?" sorusunu akla getirmektedir." dedi. 

Konuşmasının son bölümünde Trabzon'un yerel gazetele manşetlerini TBMM kürsüsünden göstererek Trabzon'daki turizm paydaşlarının serzenişine kulak verilmesini isteyen Dr. Hüseyin Örs, "Yereldeki turizmci arkadaşlarımızın, yatırımcıların ve tüm turizm bileşenlerinin sesine kulak vermenizi diliyorum." dedi.