Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi amacıyla yapılan çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, banka kartı, kredi kartı ve sanal kartlar üzerinden gerçekleştirilen elektronik ödemelerin yakından takip edildiğini belirterek, elektronik ortamda mal ve hizmet ticareti yapan firmaların detaylı analizlerinin yapıldığını açıkladı. Bu kapsamda, yaklaşık olarak 250 bin riskli mükellefin ödeme kayıtlarının analiz edildiğini söyledi.

Ayrıca, sosyal medya platformları Instagram, Twitch, TikTok ve Facebook gibi mecralardan gelir elde eden kişilerin de denetim altına alındığını ifade etti. Bu platformlardan gelir elde eden ve bu geliri beyan etmeyen kişiler hakkında çalışmaların başlatıldığını vurguladı.

"Bozdoğan-30" Operasyonlarında 147 Terör Örgütü Üyesi Yakalandı "Bozdoğan-30" Operasyonlarında 147 Terör Örgütü Üyesi Yakalandı

Şimşek, vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi amacıyla önemli adımlar atıldığını ve vergi ödeme yükümlülüğüne uymayan kişilerin izlenmeye devam edeceğini belirtti. Ayrıca, KDV denetimlerine de ağırlık verildiğini ve usulsüz KDV uygulamalarına yönelik denetimlerin sürdüğünü açıkladı. Restoran ve kafelerde yüzde 1 KDV oranıyla gerçekleştirilen satışları inceleyen Gelir İdaresi Başkanlığı, bu konuda yapılan şikayetleri dikkate alarak denetimlerini yoğunlaştırdı.

Son olarak, Şimşek vergi ödeme yükümlülüğüne uymayan kişilerin üzerine gitmeye devam edeceklerini vurgulayarak, bu çalışmaların vergi adaletinin iyileştirilmesine önemli bir katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT