Ancak son gelen bilgilere göre, 22 Mayıs Pazartesi gününden sonra Trabzon'da kurulan ve 350 kişinin istihdam edildiği çağrı merkezinin devre dışı kalacağı öğrenildi. Bu durumun çalışan tüm personelin işten çıkarılması anlamına geldiği belirtiliyor.

Bu gelişme üzerine çalışanlar ve siyasiler, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'na ulaştı. Uraloğlu'nun İçişleri Bakanı ile görüştüğü ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın "Erzurum'u da kapatacağız" dediği iddia ediliyor.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Trabzon şube Başkanı Ahmet Kırımlıoğlu, bu kararı üzüntüyle karşıladığını belirterek, "Büyükşehirler bazında Trabzon rekor kırdı, şampiyon oldu. Bunun karşılığı bu mu? Trabzon ayağa kalkmalı ve asla buna müsaade etmemeli" şeklinde konuştu.

Ortahisar Belediyesi Altyapı Çalışmalarıyla Yollarda Kalıcı Çözümler Üretiyor Ortahisar Belediyesi Altyapı Çalışmalarıyla Yollarda Kalıcı Çözümler Üretiyor

Kapatma gerekçesi olarak ise komik bir nokta öne sürüldü. İddiaya göre, her çağrı alan kişiye günde 70 çağrı gelmesi gerekirken bu rakamın 50'ye düştüğü ve bundan sonraki başvuruların nüfus müdürlüklerine yapılmasının daha rantabl olduğu belirtildi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU