Göktaş, yazılı açıklamasında, düzenli doğalgaz tüketim desteği başvurularının e-Devlet üzerinden alındığını ve destekten yararlanmak isteyen ihtiyaç sahiplerinin "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvuruda bulunabileceklerini belirtti.

Başvuruların onaylandıktan sonra hak sahiplerinin PTT şubelerine giderek faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabileceğini ifade eden Göktaş, ön ödemeli doğalgaz sayaçları kullananlar için ise destek miktarının doğrudan kartlarına yansıtılacağını açıkladı. Düzenli doğalgaz tüketim destek programının başlamasıyla artık ihtiyaç sahiplerinin her ödeme döneminde ayrıca başvuru yapmasına gerek olmayacağını vurgulayan Göktaş, bu destekten yararlanmak isteyen vatandaşların ikamet ettikleri haneye ait faturalarını ödeme birimlerine ibraz ederek düzenli olarak destekten faydalanabileceklerini belirtti.

Göktaş, destek kapsamında yapılan ödemelerin ekim, kasım ve aralık aylarını içeren ocak ayı ödeme döneminde 383 bin haneye toplamda 304,5 milyon lira olarak gerçekleşeceğini ifade etti. Ev sahipleri ve kiracıların bu desteği alabileceğini hatırlatan Göktaş, doğalgaz alt yapısı bulunan bölgelerde yaşayan ve doğalgaz aboneliği olan ihtiyaç sahiplerine desteklerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı

Destekten faydalanabilmek için başvuru sahiplerinin Türk vatandaşı olması, e-Devlet üzerinden başvuruda bulunması, doğalgazın arzının sağlandığı ilçede veya belde de ikamet etmesi, ikamet adresinde doğalgaz aboneliği bulunması ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hak sahipliği kararı verilmesi kriterlerini sağlamaları gerekmektedir. İhtiyaç sahiplerine yönelik bu destek programı, enerji faturalarının ağırlığını hafifletmeyi amaçlayarak ihtiyaç sahiplerine ekonomik rahatlama sağlayacak.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT