2024'te gündeme gelen Torba Yasası, öne çıkan bir konuyu beraberinde getiriyor. Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre, yasa tasarısı imar düzenlemeleriyle ilgili önemli maddeler içeriyor.

Yeni yasa, yapı kayıt belgesi alarak mülk satışı yapma imkanını sunarak, özellikle ev sahipleri ve müteahhitler tarafından büyük bir merakla bekleniyor.


TORBA YASADA İMAR AFFI VAR MI?

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Elbistan depremi sonrasında, imar affıyla ilgili kararlar yeniden gözden geçirildi. Bu bağlamda, af kapsamı ve şartları konusunda çeşitli tartışmalar sürerken, şimdilik af düzenlemesi askıya alındı. 

Ancak, yasal düzenlemelerin geniş kitleleri etkilemesi nedeniyle, Meclis'in bu konuya yaklaşımı büyük önem taşıyor.


İMAR BARIŞINDA SON DURUM

Söz konusu Torba Yasası'nın içeriği hakkında bilgiler gelmeye devam ederken, imar barışının detayları da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Gerek vatandaşların gerekse sektör profesyonellerinin gözü kulağı, Resmi Gazete'de yayımlanacak olan yasal değişikliklerde.

Bu yasal düzenlemenin, özellikle imar mevzuatına uygun olmayan yapıların durumu için bir çözüm sunması bekleniyor. Yasalardaki bu değişikliklerin, emlak piyasasına ve şehir planlamasına olan etkileri de merakla takip ediliyor.

Resmi Gazete'de yayımlanacak olan taslak hakkındaki tüm ayrıntıları ve bu gelişmelerin vatandaşlara nasıl yansıyacağını sizler için izlemeye devam edeceğiz.

Kaynak: Haber Merkezi