İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğu ve büyükelçilik konutuna yönelik hava saldırısında 8 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında İran Devrim Muhafızları komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Reza Zahedi'nin bulunduğu açıklandı. Saldırıda İran'ın diplomatik temsilcileri de zarar gördü.

Japon Donanmasına Ait 2 Helikopter Pasifik Okyanusu'na Düştü: Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor Japon Donanmasına Ait 2 Helikopter Pasifik Okyanusu'na Düştü: Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

İran Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, saldırıda Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi ve Tuğgeneral Muhammed Hadi Hac Rahimi ile 5 yetkilinin hayatını kaybettiği belirtildi. Ölenler arasında Hüseyin Emanullahi, Mehdi Celaleti, Muhsin Sadakat, Ali Aga Babayi ve Ali Salihi Ruzbehani isimleri yer aldı.

İran'ın Şam Büyükelçisi Hüseyin Ekberi, saldırı sonrası İsrail'in F-35 savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırıya sert yanıt vereceklerini belirtti. Ekberi, saldırının diplomatik anlaşmalara aykırı olduğunu vurguladı.

İsrail ise diplomatik misyonlarında alarm durumuna geçti. Tel Aviv yönetimi, İran'ın dünya genelindeki diplomatik misyonlarına karşılık verebileceğini değerlendirdiği için güvenlik önlemlerini artırdı. Ancak İsrail, Şam'daki İran konsolosluğu ve büyükelçilik konutuna düzenlenen saldırıyı resmi olarak üstlenmedi.

Suriye'deki haber ajansı SANA'nın aktardığı bilgilere göre, İsrail güçleri ayrıca Şam'ın Mezze Mahallesinde bulunan bir binayı da hava saldırısıyla hedef aldı. Saldırı sonucunda İran Konsolosluğu ve çevresindeki binalar zarar gördü.

Kaynak: NTV