Hastane Kullanılamaz Hale Geldi

Şifa Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Mervan Ebu Sada, İsrail ordusunun gerçekleştirdiği baskın sonucunda hastanenin tüm bölümlerinin yıkıma uğradığını ve kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Yaralıların ve hastaların kurtarılması için hastanenin yeniden faaliyete geçmesinin imkansız olduğunu söyledi.

Filistinli Doktorlar Yaşananları Anlatıyor

Ebu Sada, İsrail ordusunun hastane binalarını yok ettiğini, oksijen istasyonlarını ve elektrik jeneratörlerini ateşe verdiğini ve tüm bölümleri yaktığını aktardı. Hastanenin tamamen yıkılıp yeniden inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

Şifa Hastanesi Ambulans ve Acil Servis Müdürü Faris Afane ise, hastaneye vardıklarında yerlerde dağılmış ve çürümüş cesetler gördüklerini belirtti. Hastanenin dev bir enkaza dönüştüğünü ve artık kullanılamaz hale geldiğini dile getirdi.

Uluslararası Yardım Çağrısı

Ebu Sada, yaşananların araştırılması ve Gazze'deki hastaların tedavisi için uluslararası topluma çağrı yaparak alternatifler bulunması gerektiğini söyledi.

DSÖ'den Hastane Kullanılamaz Açıklaması

İsrailli Yerleşimci Filistin Bayrağıyla Karşılaştı; Tuzak Olduğunu Anlamadı! İsrailli Yerleşimci Filistin Bayrağıyla Karşılaştı; Tuzak Olduğunu Anlamadı!

Dünya Sağlık Örgütü, İsrail askerleri tarafından yok edilen Şifa Hastanesi'nin artık hastane olarak işlev göremeyeceğini açıkladı. Hastanenin yok edilmesinin Gazze'deki sağlık sisteminin kalbini söktüğünü ifade etti.

İsrail ordusunun, Gazze'deki en büyük sağlık kompleksi olan Şifa Hastanesi'ni çevresiyle birlikte hedef aldığı ve 400'den fazla Filistinliyi öldürdüğü, 900'den fazlasını alıkoyduğu ve 1050 evi yıktığı belirtilmişti.

Görgü tanıkları, İsrail güçlerinin hastane binalarını yaktığını, tıbbi malzemeleri imha ettiğini ve hastaneyi tamamen hizmet dışı bıraktığını ifade etmişti.

Kaynak: NTV