İsrail ordusunun Gazze'yi abluka altına alması sonucu 70 bin ev tamamen yıkıldı, 290 bin ev ise kısmen zarar gördü ve kullanılamaz hale geldi.

Japon Donanmasına Ait 2 Helikopter Pasifik Okyanusu'na Düştü: Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor Japon Donanmasına Ait 2 Helikopter Pasifik Okyanusu'na Düştü: Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

İşgalci askerlerin bu olay sırasında attıkları yiyecekleri kameraya kaydetmeleri, bölgedeki gerilimi artıran ve uluslararası toplumda tepkilere neden olan bir durum oldu. Gazze'deki evlerin büyük bir kısmının zarar görmesi, sivillerin yaşadığı yerlerin çoğunun kullanılamaz hale gelmesine yol açtı.

65447F1A Dcfe 4653 939B F638Abe44352

Bu eylem, bölgedeki tansiyonu yükseltirken, uluslararası insan hakları kuruluşları ve barış savunucuları, İsrail'in bölgedeki eylemlerine karşı kınama mesajları yayınlamaktadır. Sivil halkın korunması, insani yardımların ulaştırılması ve bölgedeki şiddetin durdurulması için çağrılar yapılmaktadır. Uluslararası toplum, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için çözümler aramaya devam etmektedir.
KAYNAK/TVNET

Editör: Ayşe Sancak