Dolar ve altın sahipleri dikkat: Ekonomistler çok büyük zarar olacak diye uyardı Dolar ve altın sahipleri dikkat: Ekonomistler çok büyük zarar olacak diye uyardı

İşsizlik Sigortası Fonundan Yararlanma Kolaylaşıyor: Bakan Işıkhan, işsizlik sigortası fonundan yararlanma şartlarında yapılan değişikliklere değindi. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmek için gereken asgari prim ödeme gün sayısının son üç yıl içinde 600 günden 450 güne indirildiğini açıkladı. Bu düzenleme, sigortalıların zor zamanlarda daha fazla destek almasını sağlayacak.

Teşvik Süreleri Uzatılıyor: Nitelikli iş gücünün istihdama katılımını teşvik etmek amacıyla mesleki yeterlilik belgesi olan vatandaşlar ve özel politika gerektiren kadınlar ve gençler için teşvik başvuru sürelerinin uzatılacağını belirten Işıkhan, bu teşviklerin 31 Aralık 2025'e kadar geçerli olacağını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiriyle 31 Aralık 2026'ya kadar uzatılabileceğini ifade etti.

İstihdamın Korunması ve Artırılmasına Yönelik Adımlar: Kayıtlı istihdamın korunması ve artırılması için işverenlere sunulan desteklerin artırıldığını belirten Işıkhan, Asgari Ücret Desteği'nin bu yıl itibarıyla 700 Türk Lirasına çıkarıldığını açıkladı. Bu adımların, işçi ve işverenlerin yanında olduklarının bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Bu kanun teklifi, işsizlik sigortası fonunun daha etkin kullanılmasına, iş gücü piyasasının canlandırılmasına ve istihdamın artırılmasına yönelik önemli bir adım olarak görülüyor. Işıkhan, bu değişikliklerle vatandaşların yaşayabileceği mağduriyetlerin önüne geçilmesini ve Türkiye'nin istihdam alanında daha güçlü bir konuma gelmesini hedeflediklerini belirtti.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT