Ancak dün Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan ve yarıda kalan Süper Kupa finali öncesi 18 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan Mali Genel Kurul’a seçim maddesi eklediklerini açıklayan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi samimi bulunmadı. Kulüpler, Büyükekşi başkanlığındaki TFF yönetiminin bir an önce istifa edip Türk futbolunun içinde bulunduğu kaostan kurtulmasını istiyor.

Bu konuda İstanbulspor Kulübü de hem tüm kulüplere çağrıda bulundu hem de TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi istifaya davet etti. İstanbulspor’un açıklaması şöyle; 
“Yeni sezona etki edecek tüm önemli kararları alıp seçime gitme amacınızı sizden sonra gelecek yeni yönetimin bu şekilde elini kolunu bağlama düşüncenizin, A Milli Takımın başarısından nemalanarak yeniden seçilirim ümidinizin, Deve kuşu gibi kafanızı kuma gömerek nasılsa düzelir anlayışınızın, anlamadığınız işleri anladığını iddia edenlerle yapmaya çalışmanızın, her türlü kararı alırken adil ve adaletli olmak yerine tarafgirlik yaparak taraf toplama beklentinizin, futbolun içinde olduğu ateşi söndüreceğiz diye su sıkmak yerine hala farklı yolları veya kişileri öne atarak benzin dökmenizin, bize bir şey olmaz nasılsa diye suskun kalmanızın, beyhude bir çaba olduğunu hala anlamadınız mı?

Türk futbolunu düşürdüğünüz kaosun derhal sona ermesi için yarından tezi yok Olağanüstü Seçimli Genel Kurula gitmesi gereken kişilerin Türk futbolunu düşünmek yerine kendi koltuklarını düşünmeyi tercih ettiğini bugün yapılan açıklama ile tüm kamuoyu teyit etmiş durumdadır. Bu yaklaşımın yarattığı sorunların giderilmesi bile çok uzun sürecekken kendi koltuğunu korumak isteyenlerin seçim kararını daha da ötelemeye çalışması beyhudedir. 

‘Söz ağızdan bir kere çıkar!’ yaklaşımını düstur edinen İstanbulspor olarak, sözümüzün arkasında olduğumuzu yineleyerek; futbolun diğer paydaşlarını da aynı yaklaşım çerçevesinde, içinde bulunduğumuz kaosu yarından tezi yok sona erdirmek için, TFF Statüsü uyarınca toplanabilecek en kısa sürede Olağanüstü Seçimli Genel Kurulun yapılması için gereğini yapmaya çağırmaktayız. 18.07.2024 tarihinde yapılacak bir seçimin 2024-2025 sezonunun da boşa harcanmasına neden olacağını unutmadan tüm futbol paydaşları da üzerine düşen sorumluluğu gereğince yerine getirmek zorundadır.

Yaptığı Hat-Trick hem Türkiye’de hem Avrupa’da konuşulmasına neden oldu. İngiltere ve Nijerya Basınında Yankı Buldu Yaptığı Hat-Trick hem Türkiye’de hem Avrupa’da konuşulmasına neden oldu. İngiltere ve Nijerya Basınında Yankı Buldu

Bu doğrultuda TFF yönetiminin de kendilerini futbol paydaşı saymaları halinde TFF Statüsünün 29/2.maddesi uyarınca yeni seçilecek yönetimin de önünü kapatmamak adına ve A Milli Takımının Avrupa Şampiyonası öncesinde bu kaotik ortamdan etkilenmemesi için Mehmet Büyükekşi’nin yeniden aday olmayacağına dair beklenen açıklaması ile birlikte ligler bitmeden bugün itibarıyla yapılabilecek en erken tarihte Olağanüstü Seçimli Genel Kurul toplantısı yapmaya ve bu genel kurul vesilesiyle Türk futbolunun geleceğini kurtarmaya davet ediyoruz.”

Muhabir: BİROL SANCAK