Türkiye genelinde gerçekleştirilen 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İstanbul'un önemli ilçelerinde Rizeli kökenli adayların zaferi yaşandı. CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yeniden kazandığı seçimlerde, Ümraniye ve Zeytinburnu ilçelerinde AK Parti adayları Rizeli hemşehrileri İsmet Yıldırım ve Ömer Arısoy ile başkanlık koltuklarını güvence altına aldılar.

MHP İl Başkanları Ankara'da Bir Araya Geldi: Birlik ve Beraberlik Mesajı Verildi MHP İl Başkanları Ankara'da Bir Araya Geldi: Birlik ve Beraberlik Mesajı Verildi

Ümraniye'de AK Parti'den aday olan İsmet Yıldırım, Rizeli kökenli olmasıyla da dikkat çekti ve seçimi kazanarak ilçenin yeni belediye başkanı oldu. Zeytinburnu'nda ise yine AK Parti'den aday olan Ömer Arısoy, Rizeli kökenli olmasıyla hemşehrilerinin desteğini alarak seçimi kazandı ve ilçenin yeni yöneticisi olarak göreve başlayacak.

İstanbul'un Rizeli kökenli başkanları, seçim zaferlerinin ardından halkın güvenini kazanmış olmanın mutluluğunu yaşarken, ilçelerindeki sorunların çözümü ve kalkınması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade ettiler. Bu sonuçlar, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen ve farklı kültürel geçmişlere sahip adayların yerel yönetimlerde önemli roller üstlenebildiğini bir kez daha göstermiş oldu.

Muhabir: AYŞE SANCAK