İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Muhammet Erkan, seçim çalışmalarını sürdürürken gençlerin ilgisini çekiyor. Erkan, gençlerin önemine vurgu yaparak başladığı açıklamasında, gençlerin Türkiye'nin en büyük zenginliklerinden biri olduğunu belirtti. Onların hayallerine, umutlarına, heyecanlarına ve beklentilerine cevap vermek ve bu potansiyeli Türkiye'nin geleceğine tahsis etmek vazgeçilmez prensiplerinden biri olduğunu ifade etti.

Erkan'ın açıklamalarına göre, İYİ Parti'nin belediyecilik anlayışında gençlik Meclisi ve kent konseyleri kurularak gençlerin görüşlerine başvurulacak. Düzenli toplantılar düzenlenerek kentle ilgili alınacak kararlarda gençlerin fikirlerine yer verilecek. Ayrıca, sanayi odaları, ticaret odaları ve diğer sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılarak istihdam projeleri hazırlanacak ve mesleki eğitim kursları düzenlenecek.

Erkan, gençlerin hazırladığı projelerin mikro kredi desteği ile destekleneceğini de belirtti. Sanayi ve ticaret odaları ile üniversitelerle işbirliği yaparak teknolojik inovasyon merkezleri kurulacak ve burada gençlere çeşitli kurslar verilecek. Kodlama, robotik, dijital sanatlar, yapay zeka gibi alanlarda kurslar düzenlenerek gençlerin kendilerini geliştirmeleri teşvik edilecek ve proje üreten gençlere mikro kredi desteği sağlanacak.

30 Yıllık Hizmetin Ardından CHP'den Ayrılan Aysen Çakıroğlu, Veda Töreniyle Uğurlandı 30 Yıllık Hizmetin Ardından CHP'den Ayrılan Aysen Çakıroğlu, Veda Töreniyle Uğurlandı

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Muhammet Erkan'ın gençlere odaklı bu projeleri, Trabzon'un geleceği için umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA