İlerleyen süreçte yapacağımız dörtlü bakanlar zirvesinden önce ülkemizi ziyaret eden mevkidaşım Birleşik Arap Emirlikleri Bakanı Mohamed Bin Hassan Al Suwaidi ile Kalkınma Yolu ile alakalı verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirdiğimiz Irak ziyaretinde imzaladığımız dörtlü mutabakatın ardından BAEli mevkidaşım ile bir araya gelerek Kalkınma Yolu konusunda ülkelerimizin yapacağı çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

BIYIK İSTİFA EDECEK Mİ?

İYİ Parti’de kongre süreci geride kaldı. Kurultayı Müsavat Dervişoğlu kazandı. İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, kurultayda, Yomralı hemşehrisi Koray Aydın’a tam destek vermişti. Bıyık, kurultayın ardından dün Koray Aydın’la bir görüşme gerçekleştirdi. Bıyık, “İYİ Parti Trabzon Teşkilatında çok sayıda kişinin sosyal medyadan istifalarını açıklaması ve kendisinin yol haritası sorulan Başkan Bıyık, “Tabii partide siyaset yapma açısından baktığımız zaman çok ne olacağına dair çok net bir şey söyleyemem. Siyasete İYİ Parti’de devam edebilir miyiz, edemez miyiz, şartlar oluşur mu, oluşmaz mı, böyle hızlı fevri bir karar içerisinde değiliz” dedi.

ÖNCE İŞ GÜVENLİĞİ

‘Trabzon’da iş güvenliğine ne kadar önem veriliyor?’ diye sorarsanız size cevabını bir fotoğraf ile veririz. Bu fotoğraf dün TAKA Gazetesi’nin karşısında bulunan 6 katlı bir binada çekildi. Binanın dökülen sıvaları tehlike oluşturunca tadilat yapılıyordu. Buraya kadar her şey normal. Platform üzerinde iki inşaat işçisi sıva çalışması yapıyordu. Ama hiçbir güvenlik önlemi alınmada. Kafalarında ne koruyucu baret vardı ne de kendilerini güvenceye alacak halat. Birisinin ayağı kaysa platformdan yere düşse canına mal olacaktı. İş güvenliği mi o ‘SIFIR’. Burada işçilerin olduğu kadar, onlara o işi veren bina sahibi, müteahhit firma ve platform sahibinin de suçu çok. Önlem alınmalı.

GENÇLER SORDU KURUKIZ CEVAPLADI

AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş, Şalpazarı ilçesini ziyaret etti. Burada gençlerle bir araya geldi. Programa belediye başkanı Refik Kurukız’da katıldı. Gençlerle sohbet ettiler. Çay içtiler. Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş, “Gençlik Aşkıyla Cumhur İttifakı İlçe Belediye Başkanımız Refik Kurukız ile Şalpazarı’nda  genç kardeşlerimizle bir araya geldik” dedi.

KANBER GİK’DE

İYİ Parti’nin önceki gün gerçekleşen olağanüstü kurultayında Trabzonlu Orkun Kanber, Müsavat Dervişoğlu’nun listesinden Genel İdare Kurul üyesi olarak seçildi. Kanber, kongre sonrası, “25 Ekim 2017’de başlayan hikâyemizin mimarı, mücadelemizin ilhamı, evimizin kurucusu Kurucu Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'e; bugüne kadar İYİ Parti ailemiz adına göstermiş olduğu tüm fedakârlıklar için minnettarız.  Döktüğünüz ter, gösterdiğiniz emek, devrettiğiniz bayrak yerde kalmayacak. İyi ki varsınız. İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda delegelerimizin teveccühleriyle seçilen Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik ediyorum. Ülkemize, milletimize ve partimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi. Kanber, Mayıs 2023 seçimlerinde Millet İttifakı kontenjanından Cumhuriyet Halk Partisi Ankara 1. Bölgeden 5. Sıra milletvekili adayı olmuştu.

Trabzon’da sahne alacak

Trabzon Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesiokulu öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan orkestra TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Mine Geçili ile birlikte 3 Mayıs 2024 Cuma akşamı KTÜ AKM’de konser verecek.  Şefler Selahattin Dudak ve Osman Öksüz yönetimindeki muhteşem orkestra eşliğinde sahne alacak olan Geçili, TSM’nin en seçkin eserlerini seslendirecek.

OKURYAZARLIK KURSU ÜCRETSİZ

‘Teşekkür Belgesi’ takdim etti ‘Teşekkür Belgesi’ takdim etti

Trabzon’da Halk Eğitim tarafından okuryazarlık kursları ücretsiz olarak düzenleniyor. Bu kurslara, okuma yazma bilmeyenler ile okuduğunu anlayamayanlar katılabilir. Bu satırları niye yazdık. Çevreye duyarlı olmak için kentlerin birçok noktasında çöp konteynırları yerleştiriliyor. Elektrik direklerinin yanına atık çöp sahası değildir. Akçaabat Belediyesi bu noktada elektrik direğinin yanına çöp bırakılmaması için tabela koyarak uyarıda bulundu. Uyarıyı dikkate almayan vatandaşlar, yine çöp bırakmaya devam etti. Biz de bu satırlardan uyaralım. Çöplerinizi en yakın çöp konteynırına atabilirsiniz. Sokaklar hepimizin ve temiz olmalı.


Yılmaz’ı Yalnız Bırakmadılar

Devlet eski Bakanı Mehmet Ali Yılmaz İstanbul Üsküdar’da Cuma namazı  sonrası  İlahiyat fakültesi  Camiinde kılınan cenaze namazı sonrası Karacaahmet Mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye ve taziyeye katılanlar oğulları Türkay ve Soner Yılmaz'a başsağlığı verdiler.

 Katılanlar arasında;  Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Eski Bakan  Faruk Özak, Eski Bakan Eyüp Aşık, Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Vehbi Koç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzonspor Divan Başkanı Mahmut Ören, İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, İstanbul Vakıflar Bölge şube müdürü Celal Altunbaş, Sanatçı Seyfettin Çakıral, Ortahisar Beediye Başkanı Ahmet Kaya, Ankara'dan Mali Müşavir  Sedat Gedik, Dt Sırrı Gedik Aksoy, Dt Mehmet Cevahit, Tolunay Kafkas, Cemil Kaya, Ahmet  Kul, Haluk Şahin, Selahattin Bahadır, Sıtkı Hacisalihoğşilu, Trabzonspor eski kaptanı, teknik patronu  Konya Milletvekili  Ünal Karaman, Sanatçı Orhan Gencebay, Rizespor eski Başkanı Ekrem Cengiz, Milli Takım eski Teknik Direktörü  Şenol Güneş, Çaykaralı işadamları Yusuf Cevahir, Süleyman Varlıbaş, Trabzonspor eski Başkanı Mustafa  Günaydın, Ankara Eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral,  Sanatçı Erol Köse, Yusuf Cemal Keskin, İsmail Türüt, futbolcu Ogün Temzkanlı, Lemi Çelik, Trabzon’dan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Emekli İç Denetçisi, Trabzonspor eski yöneticisi Osman Abanoz, Gazeteci Hasan Kurt cenaze törenine iştirak ettiler.

GENÇLERE ÖRNEK OLUYOR

Trabzon Akçaabatlı Murat Saka, 76 yaşında olmasına rağmen her gün bisikleti ile 50 kilometre yol yapar. Yaşına rağmen sağlıklı olmasını da az yemek yemesi ve bisiklet sürmesine borçlu olduğunu ifade eder. Saka, dün Akçaabat meydanında bisiklet süren gençlere denk geldi. Bisikletli gençlerle sohbet etti. Yaptıkları spordan dolayı tebrik etti.

Editör: Doğukan ÖZKURT