Umut ve Yaşam Derneği yönetim kurulu başkanı Dr. Nimet Baki'nin yaptığı konuşmada, meme ve kolon kanseri taramalarının önemi vurgulandı. Baki, Türkiye'de yılda ortalama 41 bin akciğer ve 24 bin meme kanseri vakası görüldüğünü belirterek, kanserle mücadelede atılması gereken adımlara dikkat çekti. Ayrıca, kanserin dünya genelinde yıllık maliyetinin 16 trilyon dolar olduğunu ve kanserin hem can kaybına hem de ekonomik yüke sebep olduğunu dile getirdi.

Asgari trafik şartını yerine getiremeyen 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı Asgari trafik şartını yerine getiremeyen 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı

Kanserlerin yüzde 30 ila yüzde 50'sinin önlenmesinin mümkün olduğunu vurgulayan Baki, tütün ürünlerinden uzak durmak, sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin kanser riskini azalttığını belirtti. Ayrıca, HPV aşısının ulusal takvime alınması ve kanser araştırmalarının desteklenmesi gerektiğini söyledi.

İftar sonrasında Umut ve Yaşam Derneği yönetim kurulu başkanı Dr. Nimet Baki, Trabzon Yaşamak Güzel Derneği başkanına plaket takdim etti. Ayrıca, kanser tedavisi gören çocuklara hediyeler ve bayramlık dağıtıldı. Bu etkinlik, kanserle mücadelede farkındalık oluşturmak ve tedavi gören çocuklara moral vermek amacıyla düzenlenmiş önemli bir buluşmaydı.
İHA

Editör: Birol Sancak