Meteoroloji’den soğuk hava ve kar yağışı uyarıları peş peşe gelmeye devam ederken detaylar da netleşmeye başladı.
Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Camili (Macahael) bölgesinde etkili olan yoğun kar yağışı, bölgenin yollarını kapatmış durumda. 

Başakşehir'de Çocukların Tehlikeli Oyunu: Silahla Arkadaşını Kovaladılar Başakşehir'de Çocukların Tehlikeli Oyunu: Silahla Arkadaşını Kovaladılar

Bu eşsiz doğa harikası, UNESCO tarafından koruma altına alınan Türkiye'nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı olan bin 900 rakımlı Camili, karla mücadele çalışmalarının devam ettiği bir bölge haline geldi.

Camili bölgesi, endemik bitkileri ve tarihi camileri ile ünlü olmasının yanı sıra, kış aylarında ağır hava şartlarına sahne oluyor. Bu yıl da bölgede yoğun kar yağışı sonucu yer yer 4 metreye varan kar yükseklikleri oluştu. Ancak, buna rağmen ekipler, yolların açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar.

Macahel'deki 6 köyün yaşayanları için bu çabalar hayati önem taşıyor. Yol açma çalışmaları, bölge halkının günlük hayatlarını sürdürebilmeleri için elzem bir ihtiyaç haline gelmiş durumda. Camili'nin bu eşsiz doğasını ve kültürel zenginliklerini korumak için her türlü zorluğa göğüs germeye devam ediliyor.
Kar yağışı beklenen yerler...
Soğuk havaların bugün itibaren kendisini iyice hissettireceği belirtilirken kar yağışı beklenen il ve ilçeler de tek tek açıklandı:
“Balkanlar üzerinden soğuk hava yurdumuza giriş yapıyor. Soğuk hissedilmeye başlandı. Kar sever takipçilerimizden bazıları sevinecek. İşte Salı ve Çarşamba günlerinde kar tanelerinin görülme ihtimali olan yerler...
Ankara'da akşam kar yağışı bekleniyor
Prof. Dr. Orhan Şen şunları söyledi: Bugün Salı Kar İstanbulun kapısına kadar gelecek ama içeri girmeyecek gibi. İstanbulun Avrupa yakasının Batısında KKY ve yükseklerde Kar görülebilir sıcaklık 7 C. Kar Tekirdağ Kırklareline kadar geliyor. Ankarada akşam kar yağışı olur gündüz 8 C. İzmir kuvvetli yağmurlu 12 C.
İstanbul'da o gün kar olasılığı yüksek
İstanbul da bugün kar yok. Kar olasılığı cumartesi günü daha yüksek sıcaklık 3-4 dereceye kadar düşüyor. Batı karadeniz ve Marmaranın Kuzey ve doğusunda kuvvetli olmasa da kar görülebilir. Takip edeceğiz.
Bugün hava nasıl olacak?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki 24 saat Ülkemiz genelinin parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği; yağışların genellikle yağmur ve sağanak; Trakya'nın batısı ve Güney Marmara'da, İç Ege'nin ve İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunda, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.
18 il için sarı kodlu uyarı
MGM tarafından Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Isparta, İzmir,  Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak için sarı kodlu kuvvetli yağış  ve rüzgar uyarısı yapıldı.
TAKA/AYŞEN KARABİNA
 

Editör: Doğukan ÖZKURT