Doğu Karadeniz Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının eksi derecelere düşmesiyle başlayan kar yağışı, birçok mahalle ve köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi’den Körfez Ülkeleri ve Diğer Alternatif Pazarlar İçin Çalışmalar Hızla Devam Ediyor TTSO Başkanı Erkut Çelebi’den Körfez Ülkeleri ve Diğer Alternatif Pazarlar İçin Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, beyaz bir örtü oluştururken, bölgedeki karayolları ve belediye ekipleri, gece saatlerinden itibaren yol açma çalışmalarına başladı. Şehirlerarası yollar ise zaman zaman tuzlama çalışmalarıyla sürdürüldü.

88A359Cf B61D 48A4 81Fc B86B577Bc657

Trabzon il genelinde yaklaşık 50 mahalle yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Ayrıca, 100 metre üzerindeki fındık bahçeleri de karla kaplanarak beyaz bir manzara oluşturdu.

5871C79E 57Bf 4Abf 9B53 E3C83286F8E4

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden yapılan açıklamada, Doğu Karadeniz Bölgesi için yoğun kar yağışının yarın sabah saatlerine kadar etkili olacağı, bu nedenle ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulunuldu. Kar yağışının etkisi altındaki bölgelerde vatandaşların özellikle trafik kurallarına uymaları önemle vurgulandı.
TAKA/BİROL SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak