Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı İş Birliğiyle Gerçekleştirilen Yardım Töreni Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı İş Birliğiyle Gerçekleştirilen Yardım Töreni

Özellikle Sivas, Tokat, Yozgat gibi bölgelerde kene vakalarının artmasıyla birlikte kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlar için risk daha da yükseliyor. Doğan, bu yıl henüz çok sayıda olmamakla birlikte kene vakalarının erken başladığını ifade ederek, bilinçli davranmanın önemini vurguladı.

Kene ısırıklarında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü gibi ciddi hastalıkların bulaşma riskine dikkat çeken Doğan, erken müdahalenin hayati önem taşıdığını belirtti. Ancak, yanlış yöntemlerle kene çıkarılmaya çalışılmasının ciddi sonuçlara yol açabileceğini söyledi.

Doğan, kene vakalarında geç kalmanın can kayıplarına neden olduğunu vurgulayarak, özellikle kenenin çıkarılması konusunda sağlık kuruluşlarına başvurmanın önemine dikkat çekti. Sigara basılması, benzin veya kolonya dökülmesi gibi yanlış yöntemlerin kullanılmaması gerektiğini hatırlattı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin kene konusunda tecrübeli olduğunu belirten Doğan, bilinçli mücadelenin can kayıplarını önleyebileceğini vurguladı.

Kaynak: İHA