Rize merkezinde tarihinde ilk kez bir kadın muhtar olarak göreve başlayan Ayşe Memişoğlu, İslampaşa Mahallesi'nde mahalle sakinlerinin desteğiyle seçilerek Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) mazbatasını aldı. Cumhuriyet tarihinde Rize Merkez'in ilk kadın muhtarı olma unvanını elde eden 35 yaşındaki Memişoğlu, 6 aday arasından çıkarak 870 oy alarak bu tarihi başarıya imza attı.

Geleneksel algıları kırarak kadınların da muhtar olabileceğini göstermeyi amaçlayan Memişoğlu, kendisini destekleyen mahalle sakinlerine teşekkür ederek, hizmet için kolları sıvadı ve projelerini hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Torunlarına miras bırakabileceği bir anı olacağını ifade eden Memişoğlu, tarihe geçmenin mutluluğunu yaşıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı İş Birliğiyle Gerçekleştirilen Yardım Töreni Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı İş Birliğiyle Gerçekleştirilen Yardım Töreni

Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Gökmen Genç, bu tarihi olayın gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek yeni muhtarlara başarılar diledi. Memişoğlu'nun seçilmesiyle birlikte derneklerine kaydının yapıldığını ve iş birliği içinde güzel işlere imza atacaklarını ifade etti.

Ayşe Memişoğlu'nun azası Yakup Demirci, kadın muhtar seçilmesinin sevincini yaşadıklarını ve aldıkları tebriklerin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Mahallelerindeki eksiklikleri gidermek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi ve kadın muhtarın seçilmesinin tarif edilemez bir duygu olduğunu vurguladı.

Muhabir: AYŞE SANCAK