Trabzonspor önce 2 kritik maç oynayacak. Hem de taraftarı önünde. Hem de 41 bin 461 taraftarına karşı. Kasımpaşa ve Konya maçlarını 82 bin taraftar Akyazı’da izleyecek diyorum.

Trabzonspor’un şampiyonluğu konusunda Türkiye hem fikir.

Beşiktaşlı futbolcular, Emre Bölezoğlu, Zeki Yavru, herkes bunu seslendirmeye başladı.

Trabzonspor’un önde müthiş bir vurucu gücü var. Galatasaray’ı son 6 dakikada imha etmelerinin sebebi de bu güçtür.

Düşünün Djaniny geldi, Kouassi geldi ama sıkıntı orta sahada. Orta sahada Hamşik ve Bakasetas muhtemelen yok. İkisinden birisi oynayabilir mi, ona gayret ediliyor.

Abdullah Avcı nasıl bir orta saha kuracak?

 Kasımpaşa’yı Giresunspor maçında izledim. Çok rahat ve pas yaparak çıkıyorlar. O direnci kırmak kolay değil. Siopis mutlaka 11’de çıkmalı. Yanında Dorukhan ve Yunus Mallı mı olacak?

Yunus ile Siopis ilk 11’de başladıklarında istenileni veremiyorlar. Sonradan girince katkı yapabiliyorlardı. Bu maçta ilk 11 başlarlarsa tüm eforlarını ortaya koymalı ve şanslarını iyi değerlendirmeliler.

Sakatlıklar, Kovidler ve sonrasında da milli takım derken ikinci yarının ilk maçlarında kadro kurmakta zorlandık. Şimdi de oyuncu fazlalıkları var ve bu nedenle sıktıntı olacak!

Ama bunlar tatlı sıkıntılar.

Düşünün ikinci yarıda Djaniny ve Kouassi de girecek ve yeni bir Yattara’yı da izlemeye başlayacağız.

Şampiyonluk 2 maç uzakta.

Hep birlikte uzanalım ve tutalım.

TRİBÜNDEN, YÖNETİME

Yıl 1993. Trabzonpor Kulübü Başkanı Sadri Şener kupa zaferinden sonra Orhan Kaynar’a villasından özel bir söyleşi veriyor. Hem de özel fotoğraflar çekiliyorlar. Karadeniz Gazetesi’nde Spor Müdürü Osman Diyadin. Diyadin Hürriyet Karadeniz ilavesindeki özel haberi görüyor ve kızıyor, isyan ediyor. Sonra Ali Savaş giriyor devreye. Hepimize diyor ki, ‘Kızmayın. Orhan Kaynar ile Sadri Şener yakın arkadaştır. Yıllar sonra sizlerin arkadaşarı yönetime gelecek, siz de kupa ile özel haberler yapacaksınız! Bugün Ali Savaş haklı çıkıyor. Arkadaşlarımız Trabzonspor’da yönetici oldular. Ali Haydar Gedikli Tesislerden Sorumlu oldu, Sami Karaman Amatör Şubelerden sorumlu oldu, Ömer Sağıroğlu Genel Sekreterlik makamına yeniden seçildi. Yürekten tebrikler. 2023 seçimi ve 2024 yerel seçimleri geliyor. Doktoruyla, Mühendisi ile İş insanları ile pırıl, pırıl dostlardan bakalım kim nerede olacak? Yarın ola hayrola.

KENDİ ELLERİYLE GETİRECEK!

Hangi başkana nasıp olacak bilemem. Ama bir gün Fenerbahçe’ye öyle birisi başkan olacak ki, ‘Biz artık bu kanburu taşıyamıyoruz’ diyecek ve o kupayı, 2010-2011 kupasını kendi elleriyle getirip Trabzonspor müzesine koyacak. Evet şike yaptık itirafı ile Trabzonspor camiası ile helalleşecek ve sonrasında da cezamız ne ise verin diyecek. Trabzonspor camiası ile helalleşmek isteyecek. O başkan küçülmeyecek büyüyecek.

Ne oldu? Juventus’un şike yaptığını söyleyen var mı? Yok. Yaptı mı yaptı, bir alt lige düştü mü düştü, çıktı üstte şampiyon oldu mu oldu? Ali Koç’un da içinde olduğu o kumpas ekibi gidecek ve Fenerbahçe başkanı olacak bir kişi beyaz sayfa açacak ve o büyük camianın sırntındaki kamburu defterindeki karanlığı aydınlatacak.

DİVANA ZİYARET

Duayen Osman Demirkır Trabzon’un renkli simasıdır. Divan Başkanı Ali Sürmen’le sınıf arkadaşı olduğunu da yeni öğrendik. Başkanı ziyaret etti başarı diledi. Sürmen’in divan başkanlığnı Trabzonspor’un lehine fevkalade yaptığını söyleyen Demirkır, ‘Koltukta sınıf aradşımın olmasının gururunu yaşıyorum’ dedi.

KANDAZ VE DOSTLARIMIZ

Ertuğrul abi, Orhan Pide, Çardak, Ergül fırını, Pişiren fırını, Rüştü’nün fırını, Can pide ve daha niceleri. Hepsinin ustaları da Gümüşhaneli hemşehrilerimiz. Hasan Kandaz dostlarını pazarkapıya davet etmeye devam ediyor. Ve davet ederken de şöyle diyor: ‘3 yumurtalı ve parmaklarınızı yeme garantili! peynirli, kıymalı’

Bu kez da kayınbiraderlerini, Faik Yavuz ile Şener Yavuz’u ağırladı, Watsap’tan kendisine yazdım, ‘Hasan senin kayınların benim yakın dostlarım, pide yedirirken 3 yumurta kırdırırsan sonra sana hesabın sorarım!’ baktım Şener beyin önündeki tek yumurtalı, Faik Yavuz’un önündekinde ise yumurta bile yok. Demek ki Kandaz reklamı iyi yapıyor ama dostlarını korumayı da ihmal etmiyor.

KÖKSAL ÖZTÜRK HER YERDE

Trabzon Patformu Başkanı Türkiye’yi dolaşır ve görevlerinde başarılı olanlara uğrar ve eli hiçbir zaman boş gitmez. Kimine Osmanlı heykelcikleri getirir kimine ise Trabzonspor forması. İstanbul Adliyesindeki savcı Abdurrahman Hacısalihoğlu’na Trabzonspor formasını verdi ve mesleğinde de başarılar diledi. Köksal Öztürk, İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde Trabzonspor’un gönüllü elçisi oldu.

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Güngör Şahinkaya’nın ağabeyi Gabak Coşkun Trabzonspor’un dinamosu idi.

2-Trabzonspor 5, Bursaspor 1. Trabzonspor tarihi skorla kupayı kazandığı maçın sonrası Murat 124 dolmuşlar sokaklarda.