Elon Musk'un son zamanlarda piyasaya sürdüğü yeni robot teknolojisi, birçok ev işini kolaylaştırsa da, yapay zekanın hızlı gelişimi birçok insanı endişelendiriyor. Yapay zeka, son zamanlarda sosyal medyada dolaşan deepfake videoları gibi pek çok soruna yol açıyor.

Kötümser bir bakış açısıyla tanınan yapay zeka uzmanı Eliezer Yudkowsky, yapay zekanın sadece iki yıl içinde insanlığı yok edebileceğini öne sürdü. "Beni bir duvara dayasanız ve olaylara olasılık koymaya zorlasanız, şu anda kalan zaman çizelgemizin 50 yıldan çok iki yıl gibi göründüğünü söyleyebilirim" diyen Yudkowsky, insanlığın hayatta kalması için az da olsa bir şans olduğunun farkında olmadığımızı belirtti.

Ejderha Gibi Alev Püskürttü; Onu Görenler Gözlerine İnanamadı! Ejderha Gibi Alev Püskürttü; Onu Görenler Gözlerine İnanamadı!

Kaliforniya'da yaşayan Yudkowsky, yapay zekanın yükselişine karşı çıkan ve hatta bazen bunu tartışmalı bir şekilde eleştiren köklü bir araştırmacı. Geçen yıl yapay zekanın yükselişini durdurmak için veri merkezlerinin bombalanması çağrısında bulunan Yudkowsky, bu fikrini biraz değiştirmiş olsa da, veri merkezlerinin bombalanması fikrinin arkasında durduğunu belirtti.

Yudkowsky, yapay zekanın insanlığa artık ihtiyaç duymadığına karar verdiği ve bizi yok ettiği geri dönüşü olmayan bir ihtimal olduğuna dikkat çekti. Araştırmacı, yapay zekanın gelişiminin işletmelerin etik seçimlerine bağlı olduğunu vurgulayarak, "Hiç kimsenin GPT-4'ten daha güçlü bir şeyi eğitmesine izin vermediğimiz sürece, insanlık ölmemeye karar verebilir ve bu o kadar da zor değil" dedi.

Kaynak: NTV