Belediye Başkanı Şefik Türkmen'in il dışında olmasından dolayı katılamadığı toplantıya, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu başkanlık yaptı. 

Toplantıda; Akçaabatlı öğretmen ve halk bilimci yazar Selim Cihanoğlu'nun Filateli'de Folklor (Halkbilimi) çalışmasının kitap halinde basılması talebi ve Akçaabatlı sinema sanatçısı Osman Baş tarafından hazırlanan Yeşilçam sineması, Trabzon ve Akçaabat sinema kültürü isimli kitabın basılması talebi uygun görüldü. Eğitimci-yazar Mehmet Hakan Alşan'ın da misafir olarak katıldığı toplantıda, ulusal ve uluslararası kaynakların taranarak bir 

"Akçaabat Monografisi" kitabı oluşturulması talebi geldi ve kurulca kitap çalışmasına başlanması yönünde karar alındı. Ayrıca, çok katmanlı bir kültür ve tarih zenginliğine ve derinliğine sahip Akçaabat'ın söz varlığının kitaplaştırılması için çalışmalara başlanmasına karar verildi. Bununla birlikte, önemli bir kültür kenti olan Akçaabat'ın destansı tarihini ortaya çıkarmak için de Destanlar, Söylenceler ve Efsanelerden oluşan bir kitap hazırlığının çalışmalarına da başlanması kararlaştırıldı.

Akçaabat Lisesi ilk mezunları tarafından açılacak olan Fotoğraf Sergisine Belediye tarafından destekte bulunulması uygun görüldü. 

Akçaabat'ın Kurtuluşu kutlamaları çerçevesinde düzenlenen şiir yarışmalarında dereceye giren son 3 yılın şiirlerinin kitap olarak basılması kararlaştırıldı. Ayrıca, 17 Şubat 2018 tarihinde kutlanacak olan Akçaabat'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümünü ilçemizin tarihine yakışır bir şekilde, dolu dolu etkinliklerle kutlanması için çalışmalara başlandı.  

Kurul toplantısına; Ahmet Yalçın Çilingiroğlu, Osman Baş, Mehmet Salih Köse, Mustafa Yazıcı, İsmail Topal, Sebahattin Şentürk, İsmail Sağlam, Kadir Topal, Osman Özer, M. Salih Atadinç, Kenan Demir, Ekrem Kutlu, Yusuf Hocaoğlu, Turhan Bektaşoğlu ve H. Sami Kara katıldı.
 
Editör: TE Bilisim