Başarı, yaratıcılık ve kariyer konularının işlendiği Panele Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, SHMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çapar ve Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Shiva Mameghani, Kariyer Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Murat Şahin,  konuşmacı olarak katıldı. 

Panel programlarının ardından öğrenci gruplarıyla workshoplar düzenledi. Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu: “Gelecekteki meslek seçiminde sizler nitelikleri alanları tercih etmelisiniz. Müşteri arayan değil müşterinin sizleri bulmasını sağlayacak meslekleri seçmeniz gerekmektedir. Aileleriniz sizler için ödenmesi mümkün olmayan çaba göstermekle birlikte sizlere karşın büyük umut beslemektedir. Onların emekleri ödenemez. Çabaları tarif edilemez. Onlara olan minnet borcumuzu başararak ödeyebiliriz. Artık günümüzde birçok meslek grubu ve rekabet alanı var bunu iyi okumak gerekir. Bunu bir fıkra ile özetlemek gerekirse; ormanda biri Amerikalı diğeri Japon iki arkadaş yürüyorlarmış birden bir aslan görmüşler. Japon hemen ayakkabılarını bağlamaya başlamış Amerikalı sormuş niye ayakkabılarını bağlıyorsun aslandan hızlı koşacak halin yok ya. Japon da aslandan hızlı koşmasam da senden hızlı koşsam yeter demiş. Birbirinizden daha hızlı koşmanız gerekecek” dedi.

Sağlık Sektörü Nitelikli Elemana İhtiyaç Duyuluyor

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çapar: “Sağlık alanında son yıllarda ciddi yatırımlar gerçekleştirilmiştir. Bu yatırımlar sonucunda istihdam alanları sürekli açık ve geniş hale gelmiştir. İstihdam alanı geniş olmasına karşın alanda nitelikli eleman konusunda zaman zaman sıkıntı yaşanmaktadır. Aynı zamanda sağlık sektöründe ülkemizdeki en büyük patron devlettir” dedi. Çapar, Avrasya Üniversitesi bünyesinde yer alan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bölümleri hakkında öğrencilere çalışma alanları ve nitelikleri hakkında bilgi verdi.

Engelleri Zorlayacağız

Kariyer Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Murat Şahin: “Dünya’da 7 buçuk milyarın üzerinde insan yaşamaktadır. Bir günde milyonlarca kişi dünya ya merhaba derken yine yüz binlerce kişi de veda etmektedir. Bu kadar yoğun nüfus gelişmeleri ile teknolojik gelişmelerde devasa hızda boyut değiştirmektedir. Çağı yakalamak geleceği yakalamaktır. Geleceğin meslekleri arasında taksi ve tır şoförlüğü gibi meslek olmayacağı gibi yeni meslek grupları ortaya çıkacaktır. Nitekim sosyal medya uzmanlığı gibi bir meslek başlığı son yıllarda türemiştir. Gelecekte arzuladığımız refah düzeyinde yaşam sürdürmemiz için bugünden enerjimizi ve zamanımızı doğru kullanarak çok çalışmamız ve kendimizi yeteneklerimiz olan alanlarda geliştirmemiz gerekir. Hiçbir başarı doğrudan gelmez. Başarılar, başarısızlıkların eseridir. Başarısız olmaktan korkmayacağız. Engelleri zorlayacağız yılmadan bıkmadan çok okuyacağız. Kendimizi gelişmelere karşı güncel tutacağız. Hamdullah Suphi şöyle der; yokuşları tırmandıkça, ufkun genişledikçe asırlardır unutulmuş bir alemi hayran gözlerinde tekrar buluyorsun” dedi.
Editör: TE Bilisim