Organizasyonu birlikte gerçekleştirecek olan ANADER Başkanı Asım Aykan ile Trabzon Federasyonu Genel Başkanı Dursun Çağlayan TAKA Gazetesini ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Aykan ve Çağlayan, ‘Hedefimiz Trabzon’u aynı zamanda bir kültür ve sanat şehri yapabilmektir’ dediler.

16-26 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak olan Trabzon 1.Uluslararası film festivali ile ilgili geri sayım başladı.

Trabzon’da yapılan ilk tanıtım toplantısının ardından İstanbul ve Trabzon’daki Lansmanlar tamamlandı.

Dün TAKA Gazetesini ziyaret eden Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği’nin Genel Başkanı Asım Aykan ile İstanbul Trabzon Federasyonunun Genel Başkanı Dursun Çağlayan önemli mesajlar verdi. ANADER Genel Başkan Yardımcısı Hasan Akyasan’ın da katıldığı ziyarette Trabzon’la ilgili bilgiler paylaşıldı.

ANADER Başkanı Aykan ve Trabzon Federasyonu Başkanı Dursun Çağlayan, festivalin ilk olmakla birlikte yıllarca devam edeceğini, Antalya, Adana ve Malatya film festivallerini de geçebileğini söyleyerek, Festival kapsamında önümüzdeki süreçte Hollwod’a Trabzon’dan yönetmen, sanatçı ve gazetecileri gönderebileceklerini aktardı.

ANADER Genel Başkanı Asmı Aykan, festivalin Trabzon’un imajına katkı sağlayacağını ifade ederek, ‘Bütün Trabzon’u paydaş yaptık. Trabzon’da 600, İstanbul’da 550 civarında bir katılımla gala yaptık. Bu işe emek verebilecek olanları hiçbir kriter koymadan davet ettik. Amacımız Trabzon’un kültür ve sanatına katkı sağlamak. Önemli bir yol aldık. Destek verenlere teşekkür ediyorum’ dedi. 
Yusuf TURGUT
 
Editör: TE Bilisim