Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Trabzonlar Derneğinin ortaklaşa düzenledikleri ve bu yıl 2.si düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri 07.02.2019 tarihinde Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezinde Trabzon ve Kocaeli protokolünün katılımları ve Trabzon ve İlçe Belediyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Trabzonlular Derneğinin ortaklaşa düzenledikleri ve bu yıl 2.cisi düzenlenen Kocaeli Trabzon Tanıtım Günleri'ne Sürmene damgasını vurdu. Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ünde katıldığı programda Sürmene Belediyesi Tarihi evi içerisinde Meşhur Sürmene Bıçak Ustaları ise Meşhur Sürmene Bıçaklarını İmalat ederek Kocaeli ve çevre illerden Tanıtım günlerine gelen vatandaşların büyük ilgi odağı oldu. Sürmeneli Bıçak İmalatçıları ayrıca Meşhur el emeği göz nuru Bıçak ve Av Bıçaklarını sergileyip tanıttılar meraklılarına satışını yaptılar. Sürmene Standı 07-10 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen Kocaeli Trabzon Tanıtım Günlerinin en çok ziyaret edilen standı olma özelliğini taşıdı. 

Sürmene Damgasını Vurdu

Konu ile ilgili açıklama yapan Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün şu ifadelere yer verdi: “Kocaeli Trabzon Tanıtım Günleri Bölgemiz için Sürmene için çok olumlu geçmiştir. Üstün Sürmene Tarihi Kentler Birliği Üyesi tarihi bir şehir turizmden yeteri kadar pay alabilmemiz için şehrimizi tarihimizi ,tarihi dokumuzu daha çok tanıtmak zorundayız. Sürmene tarihi ile birlikte meşhur bıçağı ve peynirli pidesi ile marka olmuş durumda coğrafi işaretini de aldığımız bu ürünleri daha güzel tanıtmak daha güzel pazarlamak durumundayız. Bu bağlamda geçtiğimiz yılda katıldığımız Kocaeli Trabzon Tanıtım Günleri Sürmene İlçemizin, pidemizin ve Bıçağımızın tanıtımı için bir vesile olmuştur .”  

Çok Sayıda Kişi Katıldı

Açılış konuşmalarının ardından Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy önderliğinde tek tek tüm belediye stantlarını ziyaret eden protokol Sürmene ve Akçaabat Standını da ziyaret etti. Trabzon Milletvekili Av.Salih Cora,Bahar Ayvazoğlu,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün,Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu,Maçka Belediye Başkanı Ecz.Koray Koçhan,Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta,Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen,Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr.Mehmet Aşık,Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız,Trabzon Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu ve STK Temsilcileri de Kocaeli'nde düzenlenen “Anadolu Kocaeli’nde” Trabzon Etkinliğine katılan isimlerdi.
 
Editör: TE Bilisim