Bu yıl ana sponsorluğunu TÜREN İNŞAAT’ın üstlendiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Gülbaba Music’in desteklediği 9. Uluslararası Sanat Günlerine; Yusuf Rizeli Reklamcılık, Gündönümü Tour ve Özel Trabzon Ata Eğitim Kurumları da sponsor oldular. Ayrıca; KTÜ. Devlet Konservatuvarı teknik ve lojistik destek sağlayarak önemli bir görev üstleniyor.
 
Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç sanat günleriyle ilgili olarak, “Trabzon Sanatevi; Uluslararası düzeye taşıdığı sanat günleriyle Trabzon’a yeni bir soluk getirirken, kentin uluslararası düzeyde tanıtımına, kent insanının farklı kültür ve sanat insanlarıyla buluşmasına katkı sağlamaktadır. Şartların tüm zorluğuna rağmen, sınırlı imkanlarla en iyisini ve kalitelisini yapıyor, sabun köpüğü, saman alevi işlerle uğraşmıyoruz. Halkımız kaliteli olanı seçecektir. Siz, siz olun 19-22 Ekim 2017 tarihleri arasında Trabzon’dan ayrılmayın.” Diyor.
 
Gençlik Ünlü Müzik Grubu Babazula’yı Bekliyor…
 
Ağırlıklı olarak yurt dışında konserler veren, gençlerin büyük ilgi gösterdiği müzik grubu BabaZula, ayrıcalıklı otantik müzikleri, kullandıkları farklı enstrümanları ve sahne kurgularıylar farkındalık yaratıyorlar. Babazula, 22 Kasım 2017 tarihinde saat:20.00’da KTÜ. Atatürk Kültür Merkezinde özel bir sahne kurgusuyla verecekleri konserde Trabzon’lu müzikseverlerle buluşacak.  konseri için irtibat noktaları Ant Kırtasiye, Dohmans Cafe, Kalender Lokanta ve Kafe, Ra Kitabevi, Sinek Cafe, Sonhaber Matbaacılık, Taka Tur ve Trabzon Sanatevi...
 
Gürcistan fırtınası esecek...
 
Trabzon Sanatevi 9. Uluslararası Sanat Günleri Kapsamında, Türkiye ve Gürcistan arasında diplomatik ilşkilerin başlamasını 25. yıl dönümü nedeniyle çok katılımlı bir program gerçekleşecek. 19 EKİM 2017 tarihinde KTÜ Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak program, saat 19.30'da Kutaisi Devlet Müzesi'nin "Osmanlı Belgeleri Sergisi" ile açılacaktır. Saat 20.00'da başlayacak salon programında Batum Belediyesi Vokal Grubu, Batum, Elesa Halk Müziği Topluluğu ve Batum Devlet Sanat Üniversitesi Müzik Fakültesi Opera Grubu gösterileri olacaktır.
 
Ödüllü Yönetmen Onur Ünlü Geliyor…
 
Türk sinemasında ve Televizyonlarında yaptığı çalışmalarla sanat yaşamı kadar film ve ödül sayısı olan, yönetmen ve senarist olarak 30’a yakın film ve dizi filme adını yazdıran, farklı yıllarda ulusal ve uluslar arası boyutta 10 ödül alan ünlü yönetmen Onur Ünlü Trabzon’da… Ödüllü yönetmen Onur Ünlü, sanat Günleri kapsamında 21 Ekim 2017 tarihinde saat 17.30’da Trabzon Sanatevi Salon Garaj’da yapacağı bir söyleşi programı ile sanatseverlerle buluşacak.
 
Masum Yüz Bennu Yıldırımlar Sanat Günlerinde…
 
Türk tiyatrosunun son dönem önemli oyuncularından, özellikle Süper Baba'daki Elif, Yaprak Dökümü dizisindeki Fikret ve 2011-2014 yılları arası rol aldığı Umutsuz Ev Kadınları dizisindeki Nermin karakterleriyle tanınan ve sevenlerinin gönlüne taht kuran masumiyetin yüzü Trabzon’da…
Ünlü oyuncu Bennu Yıldırımlar, sanat günleri kapsamında 21 Ekim 2017 tarihinde saat 17.30’da Trabzon Sanatevi Salon Garaj’da yapılacak olan Yönetmen Erhan Tuncer ve oyuncu Gün Koper’in de katılacağı bir söyleşi programında sanatseverleriyle buluşacak.
 
Okurları Romancı Buket Uzuner İle Buluşacak…
 
Roman, hikaye ve gezi yazarı olarak okurlarının büyük beğenisi kazanan son dönem yazarların en önemli ve ödüllü isimi Buket Uzuner Trabzon’da…
 
Ünlü yazar Buket Uzuner, sanat günleri kapsamında 20 Ekim 2017 tarihinde saat
17.30’da Trabzon Sanatevi Salon Garaj’da yapılacak olan söyleşi ve imza günü programında okurlarıyla buluşacak.
 
Cezmi Ersöz Şiirin Diliyle Seslenecek…
 
Şiir, Öykü; deneme alanlarında 30’a yakın eser veren son dönem yazarlarından, özellikle çıkardığı şiir kitaplarıyla büyük kitleleri çeken ünlü şair Cezmi Ersöz Trabzon’da…
 
Ünlü şair-yazar Cezmi Ersöz, sanat günleri kapsamında 19 Ekim 2017 tarihinde saat 17.30’da Trabzon Sanatevi Salon Garaj’da yapılacak olan söyleşi ve imza günü programında sanatseverleriyle buluşacak. 20 Ekim 2017 tarihinde saat 15.00’da Özel Trabzon Ata Kolejinde öğrencilerle buluşacak ve bir atölye çalışması yapacak.
 
Taner Cindoruk Geliyor…
 
Tiyatro ile başlayan sanat hayatını, sinema ve dizi oyunculuğu ile devam ettirmenin yanı sıra şiir dilini kullanarak eserler veren ve bu alanda birçok ödülün sahibi olan şair ve oyuncu Taner Cindoruk Trabzon’da… Şair-Oyuncu Taner Cindoruk, sanat günleri kapsamında 21 Ekim 2017 tarihinde saat 15.00’da Trabzon Sanatevi Salon Garaj’da yapılacak olan söyleşi ve imza günü programında sanatseverleriyle buluşacak.
 
Genç Kuşağın Başarılı Yönetmeni Ve Senaristi Sanat Günlerinde…
 
Genç yaşlarda başlayan sanat hayatını önce şiir ve öykü yazımı, sonrasında onlarca kısa filmde görüntü yönetmenliği, senaristlik ve yönetmenlik yaparak geçiren ve devamında tiyatro oyunları yazarak, yöneterek, oynayarak, eğitimlerini vererek geçiren ve film yönetmenliğine kadar taşıyan genç yönetmen Erhan Tuncer Trabzon’da…
 
Leyla Emektar Fotoğrafı Anlatacak…
 
Eğitimcilik kariyeri yanına fotoğraf sanatı alanında ulusal ve uluslararası birçok kariyeri koymayı başaran ve 150’yi aşkın ulusal ve uluslararası ödüle sahip olan ünlü fotoğraf sanatçısı Leyla Emektar Trabzon’da…Sanat Günleri kapsamında 20 Ekim 2017 tarihinde saat 14.00’da Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde ünlü fotoğraf sanatçısı Güler Ertan ile birlikte hazırladıkları “Fotoğrafımızda 1960’dan Günümüze” isimli fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirecek ve aynı isimli kitabı fotoğraf severler için imzalayacaktır. Devamında, Trabzon Sanatevi Salon Garaj’da saat 16.00’da söyleşi ve sunum programı gerçekleştirecektir.
 
Tebriz Ayna Tiyatrosu Bir Gösteryle Katılıyor…
 
Tebriz Ayna Tiyatrosu, “Atabek Parkinin Trajedisi” oyununu 21 Ekim 2017 tarihinde saat:20.00'da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde Trabzon’lu tiyatro severler için sahneliyor. Sanat Günleri kapsamında oynanacak oyuna tüm tiyatro dernek ve grupları, tiyatro severler davetlidir. Oyun, halka açık ve ücretsiz olarak Azeri diliyle ve Türkçe anlaşılabilirlik seviyesinde oynanacaktır.
 
Açılışın İlk Programı Keçe El Sanatları Defilesi…
 
Trabzon Sanatevi 9. Uluslar arası Sanat Günlerinin programı, 19 Ekim 2017 saat 14.30’da Trabzon Sanatevi bahçesinde yapılacak olan keçe el sanatları atölyesi defilesi ile başlayacak.
Rus eğitimci ve tasarımcı Liliya Gorbatsevich ve tasarımcı Zehra Atalay ile birlikte Trabzon Sanatevi Atölyesi çalışanlarının hazırlanan giysilerin tanıtımı, mankenlerin sunumunda bir defile ile gerçekleşecek.
Editör: TE Bilisim