Kurtuluşunun 101. yıldönümünde Trabzon etkinlikleri Ankara’da devam ediyor. Pazar günü 2 saate yakın süren panelle birlikte Trabzon’un Basın tarihi, Trabzon’da karikatür sanatı ve Trabzon’da spor konuları anlatıldı. 

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut’un yönettiği panelde Eğitimci yazar Hüseyin Albayrak Cumhuriyet öncesi ve Cumhuriyet sonrası Trabzon basını ile ilgili muhteşem bir sunum yaptı. Ardına ise TSYD Genel Yönetim Kurulu Üyesi Murat Taşkın Trabzon’da spor ve Trabzonspor’a değindi. Ve çarpıcı bir açıklamada bulundu: ‘Ne zaman Türk futbolunda para 1.güç olmaya başladı Trabzonspor bir daha şampiyon olamadı’ dedi. TAKA Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürü Harun Yavruoğlu ise Trabzon’da karikatür sanatını anlattı. Trabzon’un karikatürcülerini sayan Yavruoğlu, Karikatür sanatının eleştirme, kovalama olduğunu söyleyerek, 2010-2011 şike mücadelesinden sonra ve siyasetle ilgili çizdikleri yüzünden başına gelenleri izleyenlere anlattı. Pazar günü Prof. Dr. Ruşen Keleş ile birlikte Trabzon eski valisi Adil Yazar ve Trabzon eski Valisi Yılmaz Ergun da etkinliklere katkı verdi ve panel gerçekleştirdiler. Yine tarihçi Kudret Emiroğlu ve Veysel Usta da mükemmel sunumlar gerçekleştirdi.



Sheraton İnledi

Trabzonluların 36 yıldır geleneksel olarak sürdürdükleri Kurtuluş balosu da gerçekleştirildi. Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Tük ve eşi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin Kamu Başdenetçisi Avukat Şeref Malkoç, Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Ahmet Kaya ve Hüseyin Örs’ün de katıldığı gecede bir de büyük ödülün takdimi vardı. Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül konuşmasında katılanlara teşekkür etti. Trabzon’un tarihi kökleri olan bir kent olduğunu söyledi ve 101.kurtuluşu kutladı.



Gürsoy’u Mutlu Ettiler

Trabzon Vakfı ve Kültür Derneğine büyük katkıları olan ve Trafik kazasına kurban giden Sebahattin Sağıroğlu anısına her yıl sahibi bulan büyük ödülü bu yıl İstanbul Trabzonlular Vakfı Başkanı Trabzon Arsinli Ergun Gürsoy’a verildi. Bilgin Aygül, nerede olursa olsun Gürsoy’un Trabzon’a her zaman katkı sağladığını söyledi. Ödülünü Türkiye Cumhuriyeti devletinin Kamu Başdenetçisi Avukat Şeref Malkoç takdim etti. Gürsoy ödülü aldıktan sonra Vakıf ve dernek yönetimine teşekkür ederken, ‘Trabzon tarihin ile kültürü ile çok büyük bir kent’ dedi. Malkoç’da katılımcılara teşekkür etti. Bize her yer Trabzon sözlerinin tarihe uyarlayarak anlattı ve büyük alkış aldı.

Biraz Da Müzik



Baloda Kuzeyin uşakları horon ekibi muhteşem bir sunum gerçekleştirdi. Yine balonun ilk gününden itibaren sahne alan Süreyye Davulcuoğlu ve Ezgi Eyüboğlu da canlı performans yaptılar. Finalde ise yine İbrahim Can sahneye çıktı ve herkesi fıkır fıkır oynattı.
Editör: TE Bilisim