Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,  ilçe kaymakamı ve belediye başkanlarının katılımı ile toplantı düzenlendi.  

Trabzon Günleri’yle ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Ustaoğlu, Trabzon’un kadim bir kent olduğunu vurgulayarak, “ İlimiz gerek yöresel ürünleri gerekse kültürel zenginlikleriyle her zaman adından söz ettirmeyi başarmıştır. Geçtiğimiz yıllarda Trabzon Tanıtım Günleri kapsamında Ankara’da çok güzel etkinlikler icra edildi. Çok da güzel sonuçlar elde edinildi. Yine 18-21 Nisan’da yapılacak olan etkinlikle ilimiz her yönüyle dünyanın dört bir tarafından Ankara’ya gelecek olan katılımcılara tanıtılacak. Bir taraftan ilimizin tanıtımına yapılırken bir taraftan da sıla ile gurbetin buluştuğu bir ortam olacaktır. Bundan ötürü çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Tanıtım Açısından Çok Önemli

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta açıklamasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti. Balata: “Biraz değişiklik yapmak lazım. İnsanlar artık alıştıktan sonra bazı şeylerin değişmesini istiyor” diyerek şunları kaydetti: “Şehrimizin tanıtımında çok önemli bir faaliyet. Şehrimizi görmeyen bu şehrin evlatları onlara bu cazibeleri gösterip bu şehre gelmelerini sağlayabiliriz. Şehrin milletvekilleri olarak hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin, milletimizin sandıkta takdiri ile birlikte emanet verilen belediye başkanlarımızın emrinizde olacağımızı söylemek isterim. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe kaymakamlarımız, ilçe belediye başkanlarımız, milletvekilleri, bürokratlarımız ile birlikte yeni bir sürece giriyoruz. B uyum ve ahenk ile birlikte Trabzon insanının beklediği projeleri hep beraber gerçekleştireceği ” şeklinde konuştu.  

Heyecanla Karşılanan Bir Organizasyon

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu açıklamasında Trabzon Günlerine hazırlık sürecinde olmadıklarını ifade ederek:  “Önümüzdeki yıllarda farklı dokunuşlarla programlar yapılabilir. Daha çekici, ilginç hale getirebiliriz. Bizim şehrimizin kültürel zenginlikleri esasında buna müsait. Büyükşehir Belediyesi olarak önümüzdeki dönem de yapılacak olan bu etkinliklere daha katkı yapmayı arzu ediyoruz. Bu yapılanlar makul. İnşallah bu programı hiçbir sıkıntı yaşamadan gerçekleştiririz. Gurbetteki Trabzonlular için arzu edilen heyecanla karşılanan bir organizasyon.” ifadelerini kullandı. 

Yeterli Alt Yapıya Sahibiz

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu turizm faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Ayvazoğlu: “İlk 3 aylık verilerimiz ile baktığımız da yüzde 17’lik artış var. Gelen turist sayısı geçen yıllara göre baktığımız da yabancı da az da olsa düşüş kaydedilmekte. Bunların nedenlerinden biri seçim. Her yıl İran’dan Nevruz nedeni ile gelen turist sayısında düşüş görmekteyiz. Geçen yıl daha fazla ağırlamıştık. Geçen yıla baktığımız yerli turistin geceleme kat sayısı 1 buçuk iken şuan 2’ye çıkmış durumda. Yabancının 4’ten 6’ya çıktı. Konaklama kapasitemiz her geçen gün artıyor. Karadeniz’in tamamından daha fazla alt yapıya sahip bir şehrimiz var. 604 otelimiz 36 bin 247 yatak kapasitesine sahibiz. Bunların 97 tanesi Kültür Bakanlığımıza bağlı. Trabzon altyapısının en önemli öğelerinin bir tanesini yerine getirmiş durumda. Uzungöl’ünde yatak kapasitesinde artış olduğunu görmekteyiz. Turizm altyapısı olarak oteller noktasında yeterli derece alt yapıya sahip olduğumuzu söyleyebilirim” Diye konuştu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Trabzon Günleri’yle ilgili yapılan hazırlıkları slayt eşliğinde katılımcılara aktarırken, toplantıda ayrıca ilimize özgü ürünlerin ve kültürel zenginliklerin Ankara’ya en güzel şekilde yansıtılması yönünde fikir alışverişinde bulunuldu.
Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim