Antalya'da Türk Müşteriye Ayrımcılık: "Milliyet Farkı Ücreti"! Antalya'da Türk Müşteriye Ayrımcılık: "Milliyet Farkı Ücreti"!

İmralı Adası'nın Güneybatısında Batan "Batuhan A" Adlı Gemideki Cansız Bedenlerden İkincisi Bulundu

Geminin su altından kaydedilen son görüntülerinde, batmanın seyir halindeymiş gibi olduğu ve deniz tabanına düz şekilde oturduğu tespit edildi. Arama çalışmaları kapsamında yapılan sonar incelemelerinde, gemi enkazında toplamda 6 mürettebattan 2'sinin yer aldığı belirlendi.

Özel eğitimli dalgıçlar ve SAS komandolarının gerçekleştirdiği dalışlar sonucunda, batık geminin makine dairesine ulaşıldı ve yağcı olarak görev yapan Hüseyin Tutuk'un cansız bedeni bulundu. Cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilen Tutuk, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde toprağa verilecek.

Arama kurtarma çalışmaları, diğer 4 mürettebatın izine rastlanamaması üzerine geminin makine dairesinde yoğunlaştırılarak sürdürülecek. Batmanın nedeni ve gemideki mürettebatın neden yardım istemediği konularıyla ilgili soruşturma devam ederken, deniz polisi, İHA'lar ve balıkçılar da arama çalışmalarına destek veriyor.

Detaylı incelemelerin ardından, geminin eski ve maliyetinin yüksek olması sebebiyle batığı yerde kalacağı açıklandı.

Bu haber metni, Batuhan A adlı kargo gemisinin batma olayını ve yapılan arama kurtarma çalışmalarını özetlemektedir.

Kaynak: NTV