Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 2024 Mart ayı ihracat rakamları açıklandı. Mart ayında ihracatın 22 milyar 578 milyon dolar olduğu ifade edildi.

Açıklamada, bu rakamın ocak ve şubat aylarındaki ihracat rakamlarının üzerinde olduğu ve aylık artış eğiliminin devam ettiği vurgulandı. Ancak, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,1 oranında bir düşüş yaşandığına dikkat çekildi.

Açıklamada ayrıca, mart ayındaki takvim nedeniyle yaşanan gerilemenin altı çizilirken, mart ayında beş cumartesi ve pazar tatil gününün denk gelmesinin ihracatı etkilediği belirtildi.

İthalat rakamlarına da değinilen açıklamada, ithalatın bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,7 azalarak 30 milyar 95 milyon dolar seviyesine gerilediği belirtildi.

Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı

Öte yandan, 2023 yılı Mart ayında tarihsel olarak en yüksek aylık ithalat rakamına ulaşıldığı hatırlatıldı. Bu durumun, 2023 Şubat ayında yapılamayan ihracatın Mart 2023'te gerçekleştirilmesinin etkisi olduğu ifade edildi.

Muhabir: BİROL SANCAK