Sevgili Okurlar, Onur ve gururla ifşa ettiği görevinde destek olanlara teşekkür eden Vali Yavuz helallik istedi. Veda mesajında Trabzonspor’u da unutmayan Yücel Yavuz başarılar diledi. Bitlis Valiliğinden Trabzon Valiliğine atanan İsmail Ustaoğlu’nun bugün şehre gelerek valilik koltuğuna oturması bekleniyor. İsmail Ustaoğlu'nun yaptığı görevler;
1997 - 2000: Rize-Hemşin Kaymakamı
2000 - 2002: Van-Saray Kaymakamı
2002 - 2005: Sivas-Hafik Kaymakamı
2005 - 2006: Konya-Cihanbeyli Kaymakamı
2006 - 2008: Bilecik-Osmaneli Kaymakamı
2008 - 2009: İçişleri Bak. İdari ve Mali İşler Dairesi Başkan Yardımcılığı
2009 - 2013: İçişleri Bak. İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı
2013 - 2016: İçişleri Bak. Strateji Geliştirme Başkanı
2016 - 2017: Bayburt Valisi
İsmail Ustaoğlu’na yeni görevinde başarılar diliyor, çalışmalarıyla Trabzon’da iz bırakan valilerden olacağına inanıyoruz.
 
Terörün İzleri Siliniyor
 
Değerli okurlar; Bölgede ve Trabzon’da terörle mücadelede güvenlik ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Güvenlik güçleri bir yandan şehir içerisindeki asayişi sağlarken diğer yandan da dağlarda teröre karşı üstün bir mücadele veriyor. Geçtiğimiz günlerde Trabzon Jandarma Komutanlığı’na bağlı birliklerin yanı sıra JÖH ve JOPER timleri Trabzon kırsalında Şehit başçavuş Ferhat Gedik operasyonu kapsamında Tonya İlçesi Kalınçam Mahallesi Budamişkiye Yaylası Aksar Mevkiinde 100 metre arayla bir sığınak ve bir depo buldu. Birliklerin bulduğu sığınağın 12 metre kare alanında olduğu içerisinde banyo ve tuvalet bulunduğu belirlendi. İçerisinde yaşam malzemeleri bulunan PKK’ya ait depo boşaltıldı. Güvenlik güçlerinin üstün gayretleri sonucu bu kış dağlarımız tertemiz olacak. Bölgemize zarar veren teröristlerin hepsi etkisiz hale getirildi.  Bundan sonrada aynı kararlılıkla üzerlerine gidildiği takdirde terör belası ortadan kalkacak.
 
Partilerin Adaylık Süreçleri
 
Sevgili Okurlar;AK Parti bütün seçim çevrelerinde seçime katılacak, parti adaylarının tespiti ve sıralamasında "merkez yoklaması" usulü uygulanacak.  Adaylık başvuruları, belediye başkanlıkları için 5-12 Kasım'da, belediye ve il genel meclisi üyelikleri için 5 Kasım-12 Aralık'ta alınacak. Başvurular, büyükşehir ve il belediye başkanlıkları için Genel Merkeze veya buraya iletilmek üzere il başkanlıklarına, ilçe ve belde belediye başkanlıkları için il başkanlıklarına veya il başkanlıklarına iletilmek üzere ilçe başkanlıklarına, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelikleri için ilçe başkanlıklarına bizzat yazılı yapılacak.  AK Parti’de Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanı aday adaylarından 10 bin, nüfusu 100 binin üzerinde olan il belediye başkanı aday adaylarından 5 bin, nüfusu 100 bin ve daha az olan il belediye başkanı aday adaylarından 3 bin lira alınacak. Kadın ve genç adaylar, belirlenen aidatların yarısını, engelli adaylar ise dörtte birini ödeyecek.  Yerel seçimlere az bir süre kala muhalefet kanadında ittifak arayışları hız kazandı. CHP ile İyi Parti'nin kapalı kapılar ardında yürüttüğü görüşmelerde Ankara ve Mersin için anlaştığı ortaya çıktı. Ankara için Mansur Yavaş'ı ortak aday düşünen iki parti Mersin'de de mevcut MHP'li Başkan Burhanettin Kocamaz'ı aday göstermeyi planlıyor. MHP’de ise henüz aday adaylığı tarihleri açıklanmadı.
 
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim