Bakan Yerlikaya, operasyonların halkın güvenliği ve kamu düzeninin sağlanması adına önemli olduğunu vurgulayarak, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ruhsatsız silah temin edenlerle de silah kaçakçılarıyla da mücadelemiz sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edecek." şeklinde konuştu.

316 gün önce kaybolmuştu! Balıkesir'de bulunan kemikler ekonomist Korhan Berzeg'e ait çıktı 316 gün önce kaybolmuştu! Balıkesir'de bulunan kemikler ekonomist Korhan Berzeg'e ait çıktı

İstanbul, Adana, Gaziantep, Ankara ve İzmir gibi büyük illerin yanı sıra toplamda 74 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında aramalar yapıldı. İstanbul'da 97 tabanca ve 4 av tüfeği ele geçirilirken, 134 şüpheli gözaltına alındı. Diğer illerde de benzer şekilde operasyonlar gerçekleştirilerek ruhsatsız silahların ve şüphelilerin yakalanması sağlandı.

Operasyonları koordine eden valiler, kaymakamlar, jandarma ve polis teşkilatı mensupları için Bakan Yerlikaya, "Kahraman jandarmamızı ve kahraman emniyetimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." diyerek teşekkürlerini iletti.

Editör: Birol Sancak