Rapora göre, birçok ilde sağanak yağışlar beklenirken, önümüzdeki hafta sıcaklıkların daha da düşeceği belirtiliyor.

Sağanak Yağış Beklenen İller: Kırklareli, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Tekirdağ, Yalova, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Kütahya, Uşak, Denizli, Muğla, Aydın, İzmir, Manisa, Antalya, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Ankara, Konya, Karaman, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırşehir, Aksaray, Yozgat, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Tokat, Çorum, Giresun, Sivas, Nevşehir.

Meteoroloji'nin haftalık raporuna göre, Batı'dan gelen yağışlı hava dalgası doğuya doğru ilerleyecek. Cuma ve Cumartesi günleri genel olarak güneşli bir hava beklenirken, önümüzdeki hafta sıcaklıkların 1 ila 3 derece arasında düşmesi öngörülüyor.

Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı

Marmara ve İstanbul İçin Kar Yağışı Uyarısı: CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Marmara Bölgesi ve İstanbul için 10-11 Ocak tarihlerinde kar yağışı olasılığına dikkat çekti. Şen, bu durumun olasılığını %65 olarak belirtirken, günlük olarak olasılığı revize edeceğini ifade etti. İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren yağmurun etkili olması ve sıcaklıkların hafta sonuna kadar 1-2 derece daha yükselmesi öngörülüyor.
Sıcaklıkların Genel Durumu: Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminine göre, önümüzdeki hafta iç Anadolu Bölgesi, Akdeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu Bölgesi'nin güney ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyredecek. Yağışın ise belirli bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşeceği öngörülüyor.

TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Ayşe Sancak