Motorlu taşıt sahipleri, vergi daireleri, PTT ve banka şubeleri gibi farklı yöntemlerle motorlu taşıt vergisi ödemelerini gerçekleştirebilirler. Ayrıca dijital vergi dairesi, bankaların internet siteleri veya mobil uygulamaları da ödeme için kullanılabilir.

MTV ödemesini 31 Ocak tarihine kadar yapmayanlar için gecikme faizi uygulanacak. Motorlu taşıt sahipleri, MTV ödemelerini zamanında yaparak gecikme faizi gibi ek masraflardan kaçınabilirler.

Motorlu Taşıt Vergisi (MTV), trafik sicili ile Ulaştırma Bakanlığınca tutulan sivil hava vasıtaları sicilinde adlarına motorlu taşıt kayıt ve tescil edilmiş olan gerçek ve tüzel kişileri kapsar.

Özellikle 18.6.1999 tarihli ve 4389 sayılı Bankalar Kanunu'na göre temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimleri veya hisseleri kısmen veya tamamen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na intikal eden bankaların taşıtları, motorlu taşıtlar vergiden müstesna tutulur.

Motorlu taşıt sahipleri, MTV ödemelerini yılda iki kez yaparlar. MTV, Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödenir. 2024 yılına ait MTV'nin ilk taksit ödeme dönemi için son gün yaklaşıyor. Bu nedenle motorlu taşıt sahiplerinin ödemelerini unutmamaları önemlidir.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Doğukan ÖZKURT