İşte, 2024 yılında sözleşmeli erlere ödenecek maaş ve başvuru şartları hakkında detaylar.

2024 yılında MSB tarafından yapılacak olan sözleşmeli er alımlarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlara uygun olan adaylar, başvurularını gerçekleştirebilirler. İşte, sözleşmeli er maaşı ve başvuru şartları hakkında bilgiler:

Sözleşmeli Er Başvuru Şartları:

Başvuru yapacak adayların en az ilköğretim diplomasına sahip olmaları gerekmektedir.
Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak tamamlamış olanlar, başvuruda bulunabilirler. Ayrıca, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşını bitirmemiş (1 Ocak 1999 tarihinden sonra doğanlar) olanlar başvurabilir.
Askerlik hizmetine başlamamış veya tamamlamamış olanlar ise düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 1 Ocak 2024 itibarıyla 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş (1 Ocak 1999 tarihi ile 31 Aralık 2004 tarihleri arasında doğanlar) ve diğer başvuru şartlarını taşıyorsa başvuruda bulunabilirler.
Sözleşmeli Er Maaşı 2024:

Sözleşmeli erlerin maaşı, o yıl için belirlenen asgari ücret üzerinden, görev yaptıkları birlik türü ve hizmet yıllarına göre hesaplanır. 2024 yılı temmuz zammına kadar bir sözleşmeli erin maaşı en düşük 34,200 TL, en yüksek ise 53,900 TL olarak belirlenmiştir.

Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var! Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var!

Ayrıca, sözleşmeli erlerin kendi kusurları olmaksızın veya ilk sözleşmesini veya müteakip sözleşme süresini tamamlamalarının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılmaları durumunda, görev yaptıkları süre kadar ikramiye ödenmektedir. Bu ikramiyeler, hizmet yılına göre belirlenir ve 2024 yılı temmuz zammına kadar şu şekildedir:

İlk hizmet yılında ayrılanlara: 97,600 TL
hizmet yılı sonunda ayrılanlara: 966,375 TL
Sözleşmeli er maaşı ve ikramiyeler, askerlik hizmeti sırasında görev süresine ve hizmet yılına göre değişiklik gösterebilir. Başvuruların yapılmasının ardından adaylar, belirtilen kriterlere göre seçilecek ve sözleşmeli er olarak göreve başlayacaklardır.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak