3 Ocak Cuma günü başlayan başvurular, bugün saat 23.59'a kadar ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden bireysel olarak veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilebilir.

Sınav, 3 Mart Pazar günü düzenlenecek ve sınav başvurusu yapan adaylar, başarıyla bu aşamayı geçtiklerinde Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları ikinci seçim aşamalarına katılabilmek için 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2024-YKS) başvurmalıdır.

Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı

Harp Okulları için 2024-YKS'nin Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumlarına girmesi gereken adaylar, Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise 2024-YKS'nin sadece TYT oturumuna katılmalıdır.
Daha fazla bilgi ve detaylar için adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesini ziyaret edebilirler. Sınav sonuçlarının ise 28 Mart'ta açıklanması planlanmaktadır.
TAKA/AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak