Taka Gazetesi kurucularından işadamı şair-yazar Ahmet Sancak, İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi’nde Güvercin Müzik imzalı ilk şiir albümü olan ‘Dolunay’ın galasını gerçekleştirdi. Yoğun ilginin olduğu gecede şiir severler Sancak’ı yalnız bırakmadı. Halka açık olan gecede sürpriz sanatçılar ile birlikte Sancak şiirlerini seslendirdi.
 
Sanatçılar Geceye Renk Kattı
 
Yöremiz sanatçılarından Apolas Lermi ve Birol Topaloğlu’nun yanı sıra Sancak’ın yeğenim dediği Tuğçe Varış da geceye sesiyle damga vurdu. Açılışı Tuğçe Varış ile yapan Sancak, beraber düet yaparak şiirlere de hoş bir hava katmış oldu. Varış’tan sonra Karadeniz’in sevilen sanatçısı Apolas Lermi ile birlikte otantik bir Karadeniz türküsü eşliğinde şiirlerini sevenlerine sunan Sancak salondan büyük bir alkış topladı.
 
Cumhuriyet Halk Partisi 26. Dönem İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Akif Hamzaçebi önemli bir toplantı sebebiyle katılımcılar arasında olamayarak Sancak’a hayırlı olsun dileklerini iletti. Yine yöremizin usta bas bağlama sanatçısı Emin sancak enstrümanı ve türküleri ile geceye müzikleriyle katkı sağlayan sanatçılar arasındaydı.
 
Daha sonra yöremizin değerli sanatçılarından Birol Topaloğlu, ‘Oyalı Çember’ türküsü ile Sancak’ın şiirlerine eşlik etti. Otantik Karadeniz türküleri ile harmanlanan şiirler ortaya muhteşem bir yapıt çıkardı.
 
Çocukluk Hayalimi Gerçekleştirdim
 
Gece sonunda şiir severlere seslenen Sancak şu sözlerle geceyi sonlandırdı; insan bu dünyada sesiyle vardır. Ruhunun sesiyle söyleyecek bir şeyleri olmalı. Hepimizin içinde geçmişte yaşamış olduğu duygular saklıdır. Bu duyguların varlığını, bazen şiirlerin eşsiz dizelerinde bazen de bir şarkının o hisli nakaratında buluruz kendimizi. Şiirler içten gelen seslerin gerçekliğini taşır. Şairin şiir dünyasını oluşturan duygular, onun kişisel yapısı ve dünya görüşüdür.
 
Hayatın içinde var olan duygularımı bu albüme taşıdım. Dolunay albümü ile bir çocukluk hayalimi gerçekleştirdim. Yüreğimden gelen en duyarlı tarafımla size sesimle sözümle duygularımı ilettim ve kederli bir ses ve sözlerden oluşan şiirlerimi beğeninize sundum. Hepinize geldiğiniz ve bu gecede bana varlığınızla destek olduğunuz için çok teşekkür ediyorum’ dedi.
Elif Çelik