Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta'dan bahsediyoruz. Vakfkebir'in son yıllarda bulduğu en çalışkan belediye başkanı olarak öne çıkan Muhammet Balta sürpriz bir kararla adaylıktan çekildiğini açıkladı. Adaylıktan çekilmesi ilçede şok etkisi yaratırten başta Trabzon büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Milletvekilleri ve AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Muhammet Balta'yı ikna etemedi.

Çocuğunun rahatsızlığını gerekçe göstererek aday olmayacağını açıklayan ve şok etkisi yaratan Muhammet Balta'nın aday olmamasının arkasında nedenin teşkilatın kendisini sahiplenememesi ve beklediği dekteği göremediği ifade ediliyor.

Yerel seçimlerde aday olmayacağım 

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerse seçimlerde belediye başkan adayı olmayacağını açıkladı. 

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, bir basın açıklaması yaparak aldığı kararı kamuoyuna duyurdu. Başkan Muhammet Balta açıklamasında şunları söyledi;  

“Değerli Vakfıkebirli Hemşehrilerim,

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ve sizlerin teveccühü ile beş yıl İl Genel Meclisi Üyesi ve son on yılda da Vakfıkebir Belediye Başkanı olarak ilçemize hizmet ettim.

 “Siyasetin Limanı Ahlaktır” prensibince, adalet, hukuk, ahlak ve dürüstlük ilkeleri çerçevesinde, hiç kimseyi ötekileştirmeden Vakfıkebir ilçemizi büyük bir onurla temsil ettim. Vakfıkebir’in ihtiyacı olan birçok hizmeti ilçemize kazandırmaya vesile oldum. Yapılacak olan birçok yeni hizmetin de altyapısını ve hazırlık evresini tamamladım.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlerde, AK Parti olarak daha yüksek bir oy oranı ile seçimi alacağımızdan daha yeni ve büyük hizmetlere imza atacağımızdan şüphe duymuyorum. Asıl olan millete hizmettir. Bu hizmete namzet olacak birçok değerli kardeşimiz AK kadrolar içerisinde mevcuttur. Bu itibarla, yeni dönemde aday olmama kararı aldım. Ancak, aday gösterilecek kardeşimizin etrafında tam bir bütünlükle kenetlenecek, “durmak yok yola devam” diyeceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, görev yaptığım süre boyunca bizlere destek olan, önceki dönem ve halihazırdaki Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, İl Başkanlarımıza, Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza, AK Parti teşkilatımıza, bürokratlarımıza ve mesai arkadaşlarıma ve aziz hemşehrilerime kalbi şükranlarımı arz ediyorum.”
TAKA/BİROL SANCAK
 

Editör: Doğukan ÖZKURT