Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaşayan Özge ve Uğur Arslan çifti, tarımsal üretimi artırmak ve ekonomik gelir elde etmek amacıyla çilek üretimine başladı. Çift, 2021 yılında aldıkları hibe desteğiyle 6 dönümlük bir çilek serası kurdu. Topraksız tarım yöntemiyle çilek yetiştiren çift, yıllık yaklaşık 5 milyon TL kazanmayı hedefliyor.

Özge Arslan, üniversiteden çocuk gelişimi bölümünden mezun olmasına rağmen tarıma yönelerek ticaret yapmaya başladıklarını belirtti. Topraksız tarım uygulamasının verimi artırdığını ve daha hijyenik olduğunu vurgulayan Arslan, çiftliklerinde Hindistan cevizi kabuğu içerisinde çilek yetiştirdiklerini açıkladı. Bu yöntemin toprakla karşılaştırıldığında 3-5 kat daha verimli olduğunu ifade eden Arslan, çiftliklerinde hormon ve genetiği değiştirilmiş organizmaların kullanılmadığını belirtti.

T A R I M31532

Trabzon'da Otomobilin Ters Çekilmesi: Karadeniz Fıkralarını Aratmadı! Trabzon'da Otomobilin Ters Çekilmesi: Karadeniz Fıkralarını Aratmadı!

Çiftlikleri 6 dönümlük olsa da, topraksız tarımın verimliliği nedeniyle bu alanın 30 dönümlük toprak üretimine eşdeğer olduğunu dile getiren Arslan, çiftliklerinde yıllık 80-100 ton arası çilek üretimi gerçekleştirdiklerini paylaştı.

Özge ve Uğur Arslan çifti, aldıkları hibe desteği ve topraksız tarım uygulamasıyla ilçelerine ve ekonomiye katkı sağlamayı hedeflerken, tarım sektöründe başarılı bir gelecek için çalışmalarına devam ediyorlar.

Muhabir: BİROL SANCAK