Ülkenin dini lideri Hamaney, İsrail için ‘Cezalandırılacaksınız’ derken, dün gece saat 22.00 sıralarında Lübnan’daki Hizbullah güçleri İsrail’e karşı saldırıya geçti.
40  roketin  atıldığı saldırıda İsrail’in hava savunma sistemi  roketlerin çoğunu etkisiz hale getirken bazı roketler de İsrail sınırları içine düştü. Bu arada Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa ve İngiltere hem İsrail hem de İran’daki vatandaşlarını çatışmalara karşı uyardı.

Amerika Birleşk Devletleri ayrıca Pasifik ve Atlas okyanusundaki savaş gemilerini körfez’e gönderdi. Ayrıca ABD Başkanı Biden, İran’a seslenerek ‘İsrail’e saldırıya kalkışma’ mesajını verdi.

Dün geceden beri Özellikle Avrupa ve Körfez ülkeleri diken üstünde. İran ile birlikte  İsrail’in karşılıklı misillemesinin daha da yayılabileceği konuşulurken, bütün olup bitenin  imaj kurtarmak için yapıldığını söyleyen yorumcular da yok değil.

Afganistan'da Şiddetli Seller Felakete Yol Açtı: 99 Kişi Öldü Afganistan'da Şiddetli Seller Felakete Yol Açtı: 99 Kişi Öldü

BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak