Altın Bilezik ve Gram Fiyatlarındaki Son Durum: 30 Nisan 2024 Altın Bilezik ve Gram Fiyatlarındaki Son Durum: 30 Nisan 2024

Emekli, dul ve yetimler için bankaların sunmuş olduğu promosyon kampanyaları hareketlenmeye başladı. Bu kampanyalar, sadece emekliler için değil, aynı zamanda dul ve yetimlerin de ek gelir elde etmelerine olanak sağlıyor. Bankaların sunduğu çeşitli avantajlarla, bu kesimlere yönelik finansal destekler artarak devam ediyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 19 bankayla imzaladığı protokolle birlikte taban promosyon tutarları belirlendi. Ancak bazı özel bankalar, bu tutarları daha da artırarak emeklilere daha yüksek promosyon imkanları sunuyor. Örneğin, bazı bankalar şartsız 15 bin liraya varan, ek ürünlerle birlikte ise 18 bin liraya kadar promosyon imkanı sağlıyor.

Emekliler, bu kampanyalar arasından seçim yaparak kendilerine en uygun bankayı tercih edebilirler. Eğer henüz bir taahhüdü bulunmayan emekliler varsa, seçtikleri bankaya başvurarak promosyonlarını alabilirler. Taahhüdü sürenler ise aynı bankada kalmaya devam edeceklerse güncelleme başvurusu yapmalıdırlar. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, önceki anlaşmadan kalan sürenin tutarının yeni ödenecek promosyondan düşüleceğidir.

Başka bir bankaya geçmek isteyen emekliler için de işlem oldukça basittir. Kalan sürenin tutarı bankaya iade edildikten sonra e-Devlet üzerinden banka değişikliği işlemi gerçekleştirilebilir. Son olarak, yeni bankaya mobil uygulama veya şubeden promosyon başvurusu yapılarak işlem tamamlanır. Burada kalan sürenin tutarını bulmak için alınan promosyon tutarı 36'ya bölünür ve çıkan rakam, taahhüdün bitimine kalan ay sayısıyla çarpılır.

Ancak, promosyon hareketliliği dolandırıcıları da harekete geçirmiştir. Dolandırıcılar, banka adına arayarak özel bilgileri isteyerek hesapları boşaltmaya çalışmaktadırlar. Bu nedenle, gelen telefon, mesaj veya e-postalara hemen güvenmemek ve arayanın bankadan olduğunu teyit etmek önemlidir.

Hangi bankanın ne kadar promosyon verdiği konusunda bilgi almak isteyenler için birkaç örnek verelim:

  • AKBANK: Maaşa göre 6.250, 10.000, 12.500, 15.000 lira. Ayrıca her otomatik fatura talimatına 500, toplamda 2.500 lira chip para.
  • ALBARAKA TÜRK: Maaşa göre 5.000, 8.000, 10.000, 12.000 lira. 2 otomatik fatura ödeme talimatına 1.000, emekli yakınını getirene her kişi için 500, toplamda en çok 3.000 lira ek ödül.

Bu şekilde, emeklilere, dul ve yetimlere sunulan promosyon kampanyaları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilir ve kendilerine en uygun olanı seçebilirler.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN