Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekatı'nda, teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu (31) kahramanca şehit oldu. Ülkemizin güvenliği için görev yapan Şehit Ahmet Köroğlu'nun naaşı, askeri uçakla Ordu-Giresun Havalimanına getirildi. Buradan da karayolu ile memleketi Giresun'un Görele ilçesine ulaştı.

Şehidimizi son yolculuğuna uğurlamak için Görele Hükümet Konağı Meydanı'nda yarın düzenlenecek askeri tören için hazırlıklar tamamlanmış durumda. Binlerce vatandaş, Şehit Ahmet Köroğlu'nun ailesi ile birlikte törene katılarak onun kahramanlığını ve fedakarlığını anacaklar.

Törenin ardından, Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu, ilçenin Çatakkırı köyündeki aile kabristanlığında defnedilecek. Görele halkı, vatan uğruna canını feda eden bu kahraman evladı son yolculuğuna uğurlamak için bir araya gelerek gözyaşları içinde veda edecekler.

Ülkemizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu'nu minnet ve şükranla anıyoruz.
TAKA/BİROL SANCAK
 

Editör: Doğukan ÖZKURT