Ahmet Metin Ön Sırada
 
Yaklaşan yerel seçimler öncesi şehrin en büyük ilçe belediye başkanı olan Genç, şehirdeki tüm insanların  zihninde yer alıyor. Yaptığı çalışmalar, liyakat sahibi oluşu ve Genç’in halk ile olan diyaloğunun üst seviyede oluşu, Genç’i diğer Büyükşehir aday adaylarına oranla bir adım daha önde tutuyor. Şehrin tüm paydaşları tarafında ortak ses olarak dile getirilmek bile başlı başına büyük bir başarıdır. Halkın görmek istediği bir belediye başkanına görev verileceğine tüm Trabzon halkı inanıyor. Ak Parti Genel Merkezinde de yerel seçimlerle ilgili yapılan anketlerde de Başkan Genç’in ismi ön sırada duruyor.
 
Paşayla Trabzonspor Sohbeti
 
AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Mehmet Atalay  Hava Kuvvetleri komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ü ziyaretinde konuşulan tek şey Trabzonspor oldu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu ardından seri ziyaretlere başlayan Mehmet Atalay Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ü makamında ziyaret etti. Siyasetin tek konuşulmadığı ziyarette Trabzonspor sohbetin ana konusu oldu. Atalay Trabzonspor’un kent için önemli marka olarak görülmesi gerektiğine dikkati çekerek ‘’Trabzon bünyesinde imparatorluk barındırmış bir şehir olmasına karşın Trabzonspor sayesinde yaptığı tanıtımı hiçbir dönem yapmadı. Trabzonspor’un başarılı olması Trabzon’un tanıtımı için çok önemlidir. Öncelikli hedefimiz Trabzonspor’u başarılı kılmak olmalıdır’’ dedi. Hava Kuvvetleri komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ise, Atalay’ın kendilerine yaptığı ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek Trabzonspor’un  sadece Trabzonlular için değil tüm ülkemiz açısından önemli bir yeri olduğunu söyledi. 
 
Demir’den Eleştiri
 
Trabzon Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Tayyar Demir, okul servis araçlarına uygulanan 12 yaş sınırını sert bir şekilde eleştirdi. Demir, “Okul servis araçları yaşı 20 yaşa Persoel servis araç yaşı 25 yaşa çıkarılmalı Türkiye’de tüm servisçi esnafları ve esnaf odaları olarak araç yaşları ile ilgili sesimizi güçlü bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a , Milletvekillerine ,bakanlarımıza duyurmalıyız 12 yaşındaki pırıl pırıl olan okul servis aracı çöpe atılmamalı yazıktır günahtır milyonlarca servisçi esnafımız Yerel seçimler öncesi konuyla ilgili çözüm beklemektedir artık duyun sesimizi” dedi.
 
Odasında Kapı Olmayan Başkan
 
Trabzon’un Sürmene ilçesine dün gittik. Biraz nabız yoklayalım dedik biraz da halkla sohbet edelim. Sürmene’ye gitmişken belediyeye de uğramadan dönmedik. Belediyeye gittik, başkanın makam odasına çıktık, kapı sonuna kadar açık. İçeride de yaklaşık 20 kişi. Kimi başkana sıkıntısını anlatıyor kimi sohbet ediyor. Başkan Rahmi Üstün’e kapı neden açık diye sorduğumuzda, “Ben bu makama halkımın desteği ile geldim, halkımla benim arama asla kapı giremez. Biz kapalı kapılar ardında siyaset yapmayız. Her şey açık ve şeffaf. Belediyeden bir şey talep eden, belediyeye sohbette gelen hatta belediyeyi şikayete gelen bile bu kapıdan içeri aracısız bir şekilde girecek” dedi
 
Whatsapp Destek Hattı Devrede   
       
Akçaabat Belediyesi halka daha hızlı ve etkin hizmet sunabilmek, vatandaşlardan gelen talep ve görüşleri daha hızlı değerlendirebilmek amacıyla Whatsapp destek hattını hizmete sundu.
Akçaabat’ta yaşayan vatandaşlar artık her türlü talep, şikâyet ve önerilerini belediye yetkililerine mobil telefonları üzerinden anlık iletebilecekler. Akçaabatlılar 0(552) 465 6161 numaralı destek hattını rehberlerine kaydederek akıllı telefonlarında yüklü olan Whatsapp uygulaması ile internetin olduğu her yerden belediye yetkilileri ile anlık çevrimiçi iletişim kurabilecek, her türlü şikâyet ve taleplerini görüntülü veya yazılı bir şekilde yetkililere iletebilecek. Belediye yetkililerine Whatsapp destek hattı üzerinden iletilen talepler ise Bilgi İşlem Müdürlüğü ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Birimi tarafından ilgili birimlere aktarılarak kısa sürede çözüme kavuşturulacak.   Teknolojiyi aktif kullanan vatandaşlar numaralı 0(552) 465 6161Whatsapp destek hattının yanı sıra 462 227 13 00 numaralı belediye telefon hattını arayarak ulaşabilecekleri gibi www.akcaabat.bel.tradresi üzerinden ve ayrıcafacebook (/akcaabatbel), twetter (@ akcaabat_bel), İnstagram ( /akcaabatbel) adreslerimizden de ulaşabilecekler.
 
Akçaabat'ın En Genç Aday Adayı
 
31 Mart 2019'da yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Akçaabat Belediye Meclis üyeliği için 18 yaşındaki Fatih Çabuk, aday adayı oldu.
 
Başvuru evraklarını İlçe Başkan yardımcısı Hüseyin Altuntepe'ye teslim eden Çabuk,  "Gençlik insanın hayatında bir kere eline geçirebildiği bir fırsattır. Bunu çok iyi değerlendireceğiz. Taşmak için önce dolmak gerekir. Hedef nettir gayemiz bellidir. Akçaabat Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı başvurum hayırlı olsun" açıklamasında bulundu.
 
Akçaabat'ta meclis üyeliği için ilk ve şu ana kadar tek başvuru yapan isim olurken, henüz 3 ay önce 18 yaşına giren Çabuk, bu cesareti ile birçok siyasetçiyi de geride bırakmış oldu.
Editör: TE Bilisim