Taflan'ın açıklamalarına İnşaat Mühendisleri Odası'nın kongresinde başkan adayı olan Saral Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıalioğlu ise herkesin yatırım yapması,"Bizi temsil ettiğini iddia eden oda başkanımıza bu açıklamalar yakışmadı. Ben de tam aksini söylüyorum, bu dönemde durumu olan herkes gayrimenkule yatırım yapsın" dedi.

Sarıalioğlu, gayrimenkul sektörünün de çok masrafları olduğuna dikkat çekerek, "Gayrimenkul sektöründe çalışan kardeşlerimiz sadece kiracıya ev bulmakla bu masrafları ödeyemezler. Ayrıca gayrimenkul her zaman yatırım aracıdır. Şu anda ev almanın tam zamanı. Piyasanın canlanması için şu anda gayrimenkule yatırım yapılmalıdır. İnşaatçılar kaç bin kaleme hitap ediyor. Sayın Başkanımızın bundan galiba haberi yok. Bu gayrimenkuller satılmazsa kaç tane sektör etkilenecek. Başkana bu açıklamaları yakıştıramadım" diye konuştu.
 
Başkan Şen’den Hoşgeldin Ziyareti

 
Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen Arsin Kaymakam’ı olarak atanan Yakup Güven’i makamında ziyaret etti. Kendisine yeni görev yerinde başarılar dileyen Başkan Şen;” Yeni göreviniz hayırlı olsun Arsin’imize hoş geldiniz” dedi.
 
Aktürk Göreve Başladı
 
Ardeşen Tapu Sicil Müdürlüğüne asaleten müdür ataması yapıldı.Eylül ayı itibariyle Ardeşen Tapu Sicil Müdürlüğü görevine getirilen Halim Aktürk’e ilk ziyareti Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin yaptı. Ardeşen Tapu Sicil Müdürlüğü görevini yürüten İbrahim Baltacı’nın Niğde İli Altunhisar İlçe Tapu Müdürü olarak tayin almasıyla boşalan İlçe Tapu müdürlüğüne Halim Aktürk atandı.

Halim Aktürk kimdir: Aslen Eğirdir/Isparta doğumlu olup Kurum içinde 14 yıllık bir deneyime sahip olup bunun son 5 yılını müdür yardımcısı kadrosunda geçirdi. İstanbul siyasal mezunu olan Aktürk evli ve 2 çocuk babasıdır. Antalya ili Alanya, Kaş, Döşemealtı, Korkuteli ve Elmalı ilçeleri ile Burdur İli bucak ilçesinde görevde bulundu. Deneyimli müdür son olarak Eylül 2018 itibari ile Ardeşen ilçesi Tapu Sicil Müdürü olarak atandı. Yeni müdür Aktürke ilk ziyareti Başkan Gültekin yaparak hayırlı olsun dileklerini iletti. Bizlerde basın mensupları olarak Ardeşen Tapu Sicil Müdürümüze yeni görevinde başarılar diliyoruz.
 
İl Ve Türkiye Genelinde Çalışma Başlatıldı
 
Türk Sağlık Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar yıpranma hakkı ile ilgili çalışma başlattıklarını söyleyerek, “ Kamu çalışanları ve kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere TBMM tatile girmeden önce sağlık çalışanlarının hakkı olan yıpranma payı ile ilgili bir düzenleme Mecliste kabul edilerek 03.08.2018 tarihinde yasalaşmıştı.  Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı ve İcrasına Dair Kanun, Eczacılar ve Eczacılık Kanunu ve Hemşirelik Kanunu kapsamında sağlık meslek mensubu sayılan ve insan sağlığı için koruyucu, teşhis, tedavi ve rehabilite edici hizmetlerde veya sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışanların 1 yıllık hizmetlerine karşılık 60 gün fiili hizmet zammından (yıpranma hakkından) faydalanmalarını kapsayan bu düzenleme ne yazık ki beklentileri karşılamaktan uzak kalmıştır.

Zira, söz konusu düzenleme sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli tüm çalışanları kapsamadığı gibi bazı sağlık meslek mensupları da (Çevre Sağlığı Teknisyeni, Evde Bakım ve Yaşlı Bakım Teknikeri, Çocuk Gelişimcisi vb.gibi çalışanlar) kapsam dışında bırakılmıştır.TBMM'de yasa haline gelen Yıpranma Hakkı düzenlemesinin tüm sağlık çalışanlarının kapsamaması, bir kısım sağlık göstermiştik, ancak çalışanların talepleri ne yazık ki TBMM'de karşılık bulmamıştı.  Kısa bir zaman sonra TBMM yeni yasama yılı faaliyetlerine başlayacak. Türk Sağlık-Sen olarak yeni yasama yılında yapılan yanlıştan dönülüp beklentilerin karşılanmasını istiyoruz. Bu çerçevede, Yıpranma payının kapsamının genişletilmesi, geçmiş çalışmaları kapsaması ve süresinin makul olması için bir dilekçe kampanyası ile yüz binlerce sağlık çalışanın sesini TBMM ulaştırmak için yola çıktık. Bu anlamda başlattığımız dilekçe kampanyamıza ülke genelinde ve Trabzon İlimizde bulunan sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm çalışanlarını destek vermeye çağırıyoruz. Hakkınıza sahip çıkın. Dilekçe kampanyamıza katılın. Dilekçenizle gücümüze güç katın” dedi.
               
İstihdamda Engeller Kalkıyor
 
Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu sağlık kurulu raporları ile belgelendirenlerin engelliler için kamuda istihdam edilenler vatandaşların sayısı belli oldu.

Trabzon’da istihdam edilen memur statüsünde engelli personellerin sayısının 771 olduğu ve Türkiye genelinde istihdamı sağlanan engelli memurların yüzde 2’sini oluşturduğu öğrenildi. Trabzon’da istihdam edilen engelli memurların 164’ü kadın olurken 607’sinin ise erkek olduğu belirtildi.
 
Gönül Elçileri Gönüllere Dokunuyor
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde yurt genelinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi kapsamında Akçaabat Gönül Elçileri tarafında vatandaşa aşure dağıtımı yapıldı. Akçaabat Atatürk Parkı'nda düzenlene etkinlik hakkında konuşan Akçaabat Gönül Elçileri Derneği Başkanı Ümran Akdeniz, derneğin amacının ihtiyaç sahibi öğrenci vatandaşlara yardımlar yapmak olduğunu ifade etti.

Akdeniz "Gönül Elçileri Projesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde yurt genelinde faaliyet gösteren bir yardımlaşma projesidir. Akçaabat'ta onursal başkanımız Akçaabat Kaymakamımızın eşi Hatice Şenel ile birlikte güzel çalışmalara imza atmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalardan birisi de vatandaşlarımıza aşure dağıtmak oldu. Bundan sonra da sosyal faaliyetlerimize devam edeceğiz" dedi.
 
İtfaiye Teşkilatından Başkan Kasap’a Ziyaret
 
Rize Belediyesi İtfaiye Müdürü Uğur Minder ve beraberinde personeli 25 Eylül – 1 Ekim İtfaiye Haftası kapsamında Rize Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap’a makamında ziyaret gerçekleştirdiler.

İçerisinde bulunduğumuz 25 Eylül – 1 Ekim İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında, Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün çeşitli kurum ve kuruluşlara yapmış oldukları ziyaret çerçevesinde Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap’a gerçekleştirmiş oldukları ziyarette, canımızı, malımızı, doğal ve tarihi zenginliklerimizi, yangına karşı korumada gece gündüz mücadele veren itfaiyecilerin önemine vurgu yapıldı.
Editör: TE Bilisim